Instagram Keşfet Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Instagram keşfet sıfırlama için neler yapılmalıdır? Instagram algoritması nasıl sıfırlanır? Bu ve bunun gibi soruların cevabı, birkaç basit adımda saklı.

Instagram keşfet sıfırlama adımları, uygulamanın keşfet kısmında yer alan gönderilerden kurtulmanızı sağlar. Sosyal medya uygulamasında eğer ilgi çekici olmayan, saçma, gereksiz içeriklere çok sık rastlıyorsanız bunlardan kurtulabilirsiniz.

Bu makalede Instagram’ın keşfet bölümünün nasıl sıfırlanacağının yanı sıra buradaki gönderilerin neye göre belirlendiği de bulunuyor. İlk olarak Instagram keşfet ya da algoritma sıfırlama işleminin nasıl yapılacağını öğrenelim.

Instagram Keşfet Sıfırlama - 1

Instagram Keşfet Sıfırlama Adımları Neler?

Yukarıdaki birinci yöntemdir. Instagram’da yaptığınız bütün aramaları temizler. Bununla birlikte keşfet sayfanızı şekillendiren bağlantılarınızı da ortadan kaldırır. Bunun haricinde başvurabileceğiniz bir yöntem daha bulunuyor.

Bu yöntemde gönderileri tek tek seçip ilgilenmediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıda adımları takip edebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları takip ederek ilginizi çekmeyen ve gereksiz bulduğunuz ne kadar içerik varsa keşfet sayfanızdan kaldırabilirsiniz. Bu adımlar ayrıca Instagram algoritması nasıl sıfırlanır sorusunun da yanıtını vermektedir.

Instagram Keşfet Neye Göre Belirlenir?

Instagram’ın keşfet kısmındaki gönderiler şunlara göre belirlenir:

Yukarıdaki maddeler, Instagram’ın algoritmasının keşfet sayfasını şekillendirirken nelere dikkat ettiğini gösteriyor. Bu sayfa, sosyal medya kullanıcısından sosyal medya kullanıcısına değişir çünkü algoritma, kullanıcının ilgi alanına göre bir sayfa sunar.

1. En Çok Ziyaret Edilen Hesaplar

Instagram’da en çok görüntülediğiniz hesaplar ve o hesaplarda paylaşılan gönderilere keşfet kısmında sık rastlayabilirsiniz. Algoritmanın dikkat ettiği konulardan biri de kullanıcının ilgilendiği kişilerdir. Instagram’da her gün görüntülediğiniz bir profil varsa o kişinin paylaştığı gönderiler daha çok öne çıkar.

2. En Uzun Görüntülenen Gönderiler

Instagram’ın algoritması, ilgi alanlarınızı öğrenmek için çok uzun süre baktığınız gönderileri mercek altına alır. Belirli bir türdeki videolara, fotoğraflara daha çok zaman ayırıyorsanız o türdeki gönderiler daha çok çıkar.

3. Beğenilen Gönderiler

Önceki madde ile bağlantılı olacak şekilde beğendiğiniz gönderilerin türü, keşfet sayfanızın şekillenmesinde önemli rol oynar.

Sonuç olarak keşfet bölümünüz çok gereksiz, alakasız bulduğunuz içeriklerle dolu olup olmamasının önemi yoktur çünkü bunlardan kurtulmak her zaman mümkündür. Tekrar tekrar çıkan gönderilere son vermek için yukarıdaki Instagram keşfet sıfırlama adımlarını izleyin.

Exit mobile version