Instagram Kendi Kendine Takip Ediyor, Çözümü Nedir?

Instagram kendi kendine takip ediyor, ne yapmam gerekiyor gibi sorularınız mı var? Doğru yerdesiniz. Bu adımları takip edin.

Instagram kendi kendine takip ediyor, nasıl bir çözüm yolu izlenmelidir? Sorunu çözmek için öncelikle sorunun kaynağını bulmak gerekiyor.

Instagram’da siz takip etmediğiniz hâlde birilerini takip ettiğinizi görüyorsanız bunun başlıca nedenleri arasında hesabın ele geçirilmesi ve bağlı uygulamalar yer alır. Neyse ki hesabınızı yeniden kontrol etmek için takip edebileceğiniz birbirinden etkili adımlar bulunuyor.

Instagram Kendi Kendine Takip Ediyor, Ne Yapılmalı?

Instagram Neden Kendi Kendine Takip Eder?

Instagram Neden Kendi Kendine Takip Ediyor?

Instagram’da takip ettiğiniz kişiler arasında bazen takip isteği göndermediğiniz kişilerin olduğunu görebilirsiniz. Takip edilenler kısmında tanınmayan, daha önce etkileşim kurulmamış bir hesap görmek genellikle kritik bir güvenlik sorunu olarak görülür ama çözümü o kadar da zor değildir.

Sorunun temelinde iki neden yatıyor. Bunlardan ilki, üçüncü taraf uygulamaların sahip olduğu erişim hakkını kullanarak hesabınız üzerinde izniniz olmadan değişiklik yapmasıdır.

Uygulamaları hesabınızı yönetmesi için onlara izin vermediğinizi mi düşünüyorsunuz? Takipçi kazanmak için ücretsiz takipçi kazanma servislerini kullanırsanız söz konusu servisleri yetkilendirmiş olursunuz.

İzin verdiğiniz uygulamaları “Ayarlar > Güvenlik > Uygulamalar ve İnternet Siteleri” yolunu takip ederek bulabilirsiniz. “Aktif” kısmında izin verdiğiniz uygulamalar yer alacaktır. Burada şüpheli bulduğunuz, başka hesapları takip etmenize neden olduğunu düşündüğünüz uygulamalara erişimi kesebilirsiniz.

Hesabınıza bağlı şüpheli uygulama veya web sitesi göremiyorsanız hesabınıza başka birinin erişimi olabilir. Hesabınızın başka birisi tarafından ele geçirilmiş ya da daha önce oturum açtığınız cihazda hesabınızdan çıkmayı unutmuş olabilirsiniz.

Her ne olursa olsun, ilk olarak şifrenizi değiştirin. Bunun ardından iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirin. İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği, hesabınıza giriş yapmak isteyen kişinin iki aşamadan geçmesini sağlar. Bunlardan ilki hesabın şifresi, ikincisi ise onay kodudur. Onay kodu, hesap sahibinin belirlediği adrese gönderilir.

Exit mobile version