Instagram Kameraları Sizi Gözetliyor Olabilir: İşte Merak Edilen Tüm Detaylar!

Herkesin bir şekilde kullanmak zorunda kaldığı Instagram kameraları herkesi gözetlemeye devam ediyor. Ortaya konuyla ilgili çok büyük bir iddia atıldı. İşte merak edilen bütün detaylar.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bir olay herşeyi bütün çıplaklığı ile birlikte ortaya koydu. Brittany Conditi isimli bir kullanıcı, Instagram platformunun kendisini sürekli olarak izlediğini ve bundan kurtulmanın çok zor olduğunu söyledi. Ancak ona göre asıl problem uygulamanın izin almadan böyle işler yapabilmesi.

Instagram kameraları büyük veri akışı sağlıyor

ABD’de açılan davada Facebook ile ilgili; kullanıcıları hakkında başka türlü erişemeyeceği kazançlı ve değerli veriler toplama suçlaması yapıldı. Onlara göre Facebook bu tür işlemler ile birlikte, asla ulaşamayacağı verilere çok rahat bir şekilde erişim sağlayabiliyor.

Herkesin bir şekilde kullanmak zorunda kaldığı Instagram kameraları herkesi gözetlemeye devam ediyor. Ortaya konuyla ilgili çok büyük bir iddia

Son derece özel ve mahrem kişisel veriler, şirketin başka yollarla asla elde edemeyeceği şekilde alındı. Facebook şirketi bildiğiniz üzere neredeyse sadece reklamlar üzerinden gelir elde ediyor. Bu nedenle, kişisel veriler onlar için son derece önemli. Facebook hakkındaki iddiaların haddi hesabı yok. Neredeyse her konuda veri sızıntısı yaptığı ifade ediliyor. Bu durum şirkete olan güveni çok büyük ölçüde zedeliyor.

Apple Hisseleri Büyük Düşüş Yaşadı: Tarihi Rekor Geldi!

Yüz tanıma teknolojisi, şirketin şikayet aldığı konulardan birisi oldu. Yaklaşık olarak 100 milyondan fazla Instagram kullanıcısının biometrik bilgileri şirket tarafından kayıt altına alındığı söyleniyor. Facebook ile ilgili bu konunun mahkemesi henüz sonuçlanmadı. Sizce şirket gerçekten de değerli verileri kameralarla elde ediyor mu? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version