Instagram İki Yeni Özellik Test Ediyor

Instagram, farklı iki kaynağa göre hikayeler ve canlı yayın ile ilgili iki yeni özelliği test ediyor. Bu özellikler, canlı yayın görüntüleme ve hikaye gizlilik seçenekleri ile ilgili olacak.

Dünya çapında en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’ın yeni özellikler test ettiği ortaya çıktı. Özellikle de bu karantina günlerinde canlı yayın özelliği kullanıcılar tarafından oldukça kullanılıyor. Instagram’ın bu deneyimi daha da iyileştirerek kullanıcıların uygulamada geçirdiği süreyi arttırmayı planladığını görüyoruz.

Instagram, canlı yayın penceresini küçültme özelliğini test ediyor

Instagram canlı yayın penceresi
Instagram canlı yayın penceresi

InstaLeaks’in keşfettiği ilk özellik canlı yayın izlerken başka şeyler de yapma olanağı. Normalde, canlı yayın izlerken kullanıcılar uygulama üzerinde başka bir şey yapamıyorlardı. Fakat bu özellikle, bir yandan canlı yayın izlerken bir yandan da
Instagram’da gezinebileceksiniz.

Bu özellik kullanıcıya daha özgür bir deneyim sunacak gibi duruyor. Ve tabii ki kullanıcıların uygulamayı kullandığı süreyi de arttıracak. Bu özellik resim içinde resim (PiP) adıyla bildiğimiz bir özellik. Böylece, canlı yayın ekranını küçülterek ekranın bir koşesinde izlerken, bir yandan da ana sayfanızı kontrol edeceksiniz.

Telegram büyük güncelleme aldı!

Instagram gizlilik filtreleri

Diğer bir özellik ise Alessandro Paluzzi’nin ortaya çıkardığı hikaye gizlilik filtresi. Kaynak bu özellik hakkında pek bir bilgisi olmadığını belirtti. Fakat tahminlerimize göre, bu özellik sayesinde “Yakın Arkadaşlar” yanında bir de “Özel Hikayeler” sekmesi olacak. Böylece daha farklı gizlilik seçeneklerine ulaşacaksınız.

Instagram özel hikayeler

Kaynağın belirttiğine göre bu özellikle birlikte paylaştığınız bir hikayeyi sadece takipçilerinizle veya karşılıklı takipleştiğiniz kullanıcılarla paylaşabileceksiniz. Bildiğiniz gibi daha önce “Yakın arkadaşlar” filtresini görmüştük. Bu sayede hikayenizi sadece yakın arkadaşlar listesine koyduğunuz kullanıcılar ile paylaşabiliyordunuz.

Şimdi ise uygulama, “Özel hikayeler” üzerinde çalışıyor. Yani bir nevi daha fazla gizlilik seçeneğine sahip olacağız. Bu özelliklerin ne zaman geleceği veya gelip gelmeyeceğine dair henüz bir bilgimiz yok. Herhangi bir açıklama olduğu zaman sizlerle paylaşacağız.

Xiaomi 200 megapiksellik telefon üretecek

Exit mobile version