Instagram Hikaye Süresi Ayarlama Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye süresi ayarlama yöntemi ile hikayenizin ne kadar süre görüntüleneceğini belirlemek ister misiniz? Bu adımları takip edin.

Instagram hikaye süresi ayarlama yöntemi, Instagram kullanıcıları tarafından en çok merak edilen yöntemlerin başında geliyor. Kullanıcılar genellikle Instagram’da paylaştığı bir hikayenin ne kadar süre boyunca görüntüleneceğini belirlemenin mümkün olup olmadığını araştırıyor.

Aslına bakacak olursanız Instagram’da fotoğraf olarak paylaşacağınız bir hikayenin süresini belirlemeniz mümkün değildir. Fotoğraf içerikli hikayelerin görüntülenme süresi bellidir. Instagram, bir hikaye görüntüleyen kullanıcısını 15 saniyenin sonunda otomatik olarak bir diğer hikayeye yönlendirir.

Bu sürenin üzerine çıkmak da mümkün değildir. Bu makalede yer vereceğimiz yöntemle ancak hikayenin süresini kısaltabilirsiniz. Ne yazık ki hikaye süresini arttırmak gibi bir seçeneğiniz bulunmuyor.

Peki, fotoğraf içerikli hikayelerin görüntülenme süresini nasıl ayarlayabiliriz? Gelin, bunun nasıl yapılacağını hızlı bir şekilde öğrenelim.

Instagram Hikaye Süresi Ayarlama Adımları

Instagram’da fotoğraf içerikli hikayelerin süresini değiştirmek için o fotoğrafı video olarak kaydetmeniz gerekiyor. Bununla birlikte videonun süresi 15 saniyeyi aşmamalıdır. 15 saniyeyi aşması halinde parçalara bölünür. Instagram, videonuzu parça parça yüklemenizi ister.Instagram Hikaye Süresi Ayarlama Adımları

Videoda sadece fotoğraf olacağı için parçalanmasının size çok büyük bir zararı dokunmayacaktır. İlk parça haricinde kalan parçaları dilerseniz paylaşma esnasında silebilirsiniz.

Video oluşturma uygulaması olarak ne kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız sizin için en iyi 2 video düzenleme uygulaması seçtik. Bu uygulamalardan birini indirip fotoğrafınızı videoya dönüştürebilir, süresini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

iOS ve Android İçin Video Oluşturma Uygulamaları

InShot Video Editor, Adobe Premiere Rush: Video’ya göre daha az beceri istiyor. Video düzenleme ile ilgili bilginiz az olsa ya da hiç olmasa bile InShot Video Editor’de bir fotoğrafı videoya dönüştürebilirsiniz. Uygulama tamamen kullanıcı dostu olduğu için uygulamanın nasıl kullanıldığı hakkında saatlerce araştırma yapmanıza gerek yoktur.

Adobe Premiere Rush: Video, biraz daha orta düzey kullanıcılar için olsa da fotoğrafı videoya dönüştürmek gibi bir işlemi saniyeler içinde yapmanızı sağlıyor. Bu noktada çok zorlanacak olmasanız da uygulamanın kullanımı hakkında biraz bilgi almak isteyebilirsiniz.

Instagram’da paylaştığınız fotoğrafların daha çok beğenilmesini ister misiniz? Etkili Instagram paylaşımları yapmanın yollarını öğrenin.

Exit mobile version