Instagram Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram hesap gizleme adımlarını ve gizli kalmanın yollarını uygulayın, diğer insanların sizi takip etmesini zorlaştırın.

Instagram hesap gizleme adımlarını takip ederek paylaştığınız fotoğrafların, videoların, hikâyelerin yalnızca sizi takip eden kullanıcılar tarafından görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Bu adımları takip etmezseniz paylaşımlarınız herkese açık olur.

Bunun nedeni, Instagram’ın hesapları varsayılan olarak herkese açık yapmasıdır. Instagram profil gizleme seçeneği etkinleştirilmezseniz sosyal medya platformunu kullanan herkes hesabınızda paylaştığınız gönderilere ve hikâyelere göz atabilir.

Kullanıcıların hesabını gizlemekten kastı bazen içeriklerin sadece takipçiler tarafından görüntülenebilir olmasından çok başkaları tarafından bulunamaması olabiliyor. Gizli kalmanın yollarına da değineceğiz ama ondan önce profili sizi takip etmeyen kullanıcılara nasıl kapatacağınızı öğrenelim.

Instagram Hesap Gizleme Adımları Neler?

Instagram hesabınızda yaptığınız paylaşımları diğer kullanıcılardan gizlemek için Instagram’ı açıp profilinize gitmeniz, üç çizginin üzerine basıp ayarlara girmeniz, “Gizlilik” bölümünden “Gizli Hesap” seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor.

Bu adımları izledikten sonra hesabınızda paylaştığınız gönderiler artık sizi takip etmeyenler kullanıcılar tarafından görüntülenemeyecektir.

Instagram’da Gizli Kalmanın Yolları Neler?

Instagram'da Gizli Kalmanın Yolları Neler?

1. Facebook Bağlantısını Kesme

Instagram’da diğer kullanıcılar tarafından bulunmamak için atmanız gereken ilk adım, Facebook ve Instagram bağlantısını kesmek olmalıdır. Bunu nasıl yapacağınızı Instagram ve Facebook bağlantısını kaldırma adımlarını sıralarken açıklamıştık.

2. Telefon Numarasını Instagram’dan Kaldırma

Telefon numaranızı Instagram’dan kaldırırsanız iki faktörlü kimlik doğrulaması özelliğini artık kullanamazsınız. Bu nedenle devam etmeden önce bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Telefon numaranızı kaldırarak gizliliğinizi korumak istiyorsanız yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.

3. Rehber Senkronizasyonunu Kapatma

Instagram’ın rehber senkronizasyonu özelliğini kullanırsanız insanların sizi bulmasını kolaylaştırırsınız. Bunu kapatmak için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

Exit mobile version