Instagram Hesabım Neden Kapatıldı, Nasıl Açarım?

Instagram hesabım neden kapatıldı diye merak ediyor ve hesabınızı geri almak mı istiyorsunuz? Rehberimizi inceleyin.

Instagram hesabım neden kapatıldı ve hesabımı nasıl geri açarım gibi sorularınız varsa sizin için detaylı bir rehber hazırladık.

Eskiden Facebook, şimdilerde ise Meta olarak bilinen şirketin sunduğu bir hizmet olan Instagram’da hesabınız kapatıldıysa bunun sebebini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Instagram Hesabım Neden Kapatıldı?

Instagram, hesapların neden kapatıldığı hakkında kesin bir ifade kullanmaz. Hesabın kapanması ile ilgili yaptığı açıklamada sadece topluluk kurallarının ya da kullanım koşullarının ihlal edilmesinden ötürü hesapların kapatıldığını belirtir.

Hesabınızın neden kapatılmış olabileceğini öğrenmeniz için hesapların kapatılmasının olası nedenlerini yukarıda sıraladık. Dilerseniz bunları aşağıda daha detaylı bir şekilde ele alalım.

Instagram Hesabım Neden Kapatıldı?

1. Başkalarının Görüntüsünü Kullanma

Ünlü kişilerin görüntülerini haber amacı ile paylaşmak, davranış kurallarını ihlal etmese de ünlü olmayan bir kişinin görüntüsünü izin almadan kullanmak, uyarılmanıza ve devamında hesabınızın kapatılmasına neden oluyor.

Bir kişinin görüntüsü üzerinde o kişinin saygınlığına zarar verecek şekilde düzenleme yapmak ve bunu yayımlamak da hesabınızın kapatılmasına yol açar.

2. Müstehcen İçerikli Gönderi Paylaşma

Instagram, bebek emzirme, doğum ve doğum sonrası anları, sağlıkla ilgili durumları istisna tutarak müstehcen içerikli gönderilerin platformunda yer almasını uygun bulmuyor. Bu tür içerikler paylaşan hesapları ise içeriğe bağlı olarak uyarıyor ya da kapatıyor.

3. Başka Bir Kişiyi Taklit Etme

Instagram, birini taklit etmek için oluşturulmuş hesaplara kesinlikle izin vermiyor. Bunun bazı istisnaları olabilir. Örneğin bir film ya da dizi karakterinin hayran sayfasını oluşturabilirsiniz, bunda hiçbir sakınca yoktur fakat gerçek bir kişinin adını ve soyadını kullanarak o kişi gibi davranmanız, hesabınızın kapatılmasına yol açacaktır.

4. Hakaret İçerikli Yorumlar ve Yanıtlar

Instagram, diğer kullanıcılara yönelik hakaret içerikli yorum yapmanın ya da yanıt vermenin uygunsuz olduğunu vurguluyor. Bunu defalarca kez tekrarladığınızda ise hesabınız kaçınılmaz olarak kapatılıyor.

5. 13 Yaşından Küçük Olmak

Sosyal medya platformu son zamanlarda 13 yaşındaki küçük çocukların platforma erişimine son vermek için birçok önemli adım attı. Tabii ki ortada bir algoritma söz konusu olduğu için yanlışlıkla sizin hesabınız da askıya alınabilir. 13 yaşının üzerindeyseniz kapatılan Instagram hesabını açmak için doğrulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

6. Yasa Dışı İçerikler Paylaşma

Platformun en önemli önceliği, yasa dışı içeriklerin önünü kesmektir. Gelir elde etmek için yasa dışı reklamlar paylaşıyorsanız bu yüzden hesabınızın kapatılmış olabilir.

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Kapatılan Instagram hesabını açmanın tek yolu, Instagram ile iletişime geçmektir. Bunu ise Instagram’a inceleme talebi yollayarak yapabilirsiniz. Hesabınız eğer yukarıdaki sebeplerden ötürü kapandıysa olumlu bir dönüş yapılması pek söz konusu olmayacaktır.

Exit mobile version