Instagram Güvenlik Kodu Gelmiyor, Çözümü Nedir?

Instagram güvenlik kodu gelmiyor ise ne yapmalısınız? Bu sorunu çözmenizi sağlayacak yöntemleri öğrenin, uygulayın.

Instagram güvenlik kodu gelmiyor mu? Sizin gibi birçok sosyal medya kullanıcısı, doğrulama kodunun gelmediğini belirtiyor. Hesabınıza erişmenizin önündeki böylesine kötü bir engele takılmak oldukça sinir bozucu olmalı. Neyse ki bu sorunu çözmek için başvurulabilecek bazı yollar var.

Bu yöntemleri sıralamadan önce Instagram’ın neden hesabınız için size gönderdiği doğrulama kodunu girmenizi istediğini öğrenelim. Bunun sebepleri şunlardır:

Instagram’ın neden güvenlik kodu istediğini artık bildiğinize göre doğrulama kodunun gelmemesi sorununu nasıl çözeceğinize geçebiliriz.

Instagram Güvenlik Kodu Gelmiyor, Çözüm Yolları Neler?

Instagram doğrulama kodu gelmiyor ise denemeniz gereken yöntemler bunlardır. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıda detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Instagram Güvenlik Kodu Gelmiyor, Çözüm Yolları Neler?

Spam Bölümünü Kontrol Etme

Instagram güvenlik kodunu e-posta adresinize göndermişse size iletilen bu e-posta spam bölümüne düşmüş olabilir. Google’ın e-posta sağlayıcısı Gmail de dahil olmak üzere çoğu e-posta sağlayıcısı, e-postaları değerlendirme aşamasında bazen yanlış değerlendirmede bulunabiliyor. Bu da önemli e-postaları kaçırmanıza yol açabiliyor.

Gmail kullanıyorsanız telefonda Gmail’den bildirim gelmemesi de muhtemeldir. Daha önce hazırladığımız rehberi inceleyerek bildirimleri nasıl etkinleştireceğinizi öğrenin.

Sinyal Gücünü Kontrol Etme

Sinyal yoksa Instagram’dan size gelecek doğrulama kodunun ulaştırılamaması muhtemeldir. Telefonunuzun sinyal gücünün yüksek olduğundan emin olun.

Uçak Modunu Devre Dışı Bırakma

Telefonunuzda eğer uçak modu etkin ise sorunu yaşamanızın sebebi bu olabilir. Uçak modu etkin olduğunda Instagram’dan size kod ulaşmayabilir. Uçak modunu devre dışı bırakmayı deneyin. Rahatsız etmeyin modu açıksa bu modu da kapatın.

VPN’i Devre Dışı Bırakma

VPN kullanıyorsanız kullandığınız hizmeti geçici olarak devre dışı bırakın. Bunu yapmak hem Instagram’ın oturum açma girişiminizi şüpheli olarak işaretlemesini engelleyecektir. Bilinen IP adresi ile giriş yaptığınızda daha önce istenen güvenlik kodu girme bölümünü görmemeniz olasıdır.

Instagram Sunucularını Kontrol Etme

Instagram’ın sunucularına erişim sorunu yaşanıyorsa doğrulama kodu alamazsınız. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için DownDetector Instagram sayfasını kontrol edin.

Exit mobile version