Instagram Güvenlik Açığı Bulanlar Ne Kadar Alıyor

REFILE - CLARIFYING CAPTION Silhouettes of mobile users are seen next to a screen projection of Instagram logo in this picture illustration taken March 28, 2018. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Herkesin hayatını olumsuz yönde etkileyebilecek olan Instagram güvenlik açığı, bazı kişiler tarafından bulunabiliyor. Peki platform, açıkları bulanlara ne veriyor?

Muhtemelen bu soruyu sizler de birkaç defa kendinize sordunuz. Özellikle son dönemlerde Instagram açıklarını bulan çok fazla kişi olduğunu söyleyebiliriz. Bunların genellikle öğrenciler veya genç bireyler olduğu biliniyor. Onlara verilen ödüller bazen komik rakamlar olabiliyor.

Türkiye’de de bazen bu tür platformlar açıklarını bulan gençler görülebiliyor. Bu gençlerin önemli bir bölümü genellikle düşük hediyeler alabiliyor mesela geçtiğimiz gün Mehmet Ergün isimli bir genç yine bu platform üzerinden bir açık keşfetti.

Bu açık için Instagram platformundan 10 bin dolar isteyen genç ne yazık ki bunu alamadı. Şirket ona çok daha komik bir rakam teklif etti.

Instagram güvenlik açığı büyük sorunlar yaratıyor

Instagram platformunda ortaya çıkan sorunlar, bazen kullanıcıların hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Elbette her hata aynı etkiyi göstermiyor. Mesela bazı açıklar daha çok Küçük problemler yaratıyor.

Instagram güvenlik açığı

Yapılacak işlemler sonrasında büyük güvenlik açıkları ile ciddi işler yapılabilir. Hatta hesapları bunlar üzerinden ele geçirmek bile mümkün. Türkiye’deki gençlerin bulduğu açıklar ise daha çok düşük seviyedeydi. Mesela geçtiğimiz gün Instagram ekibi bu gençlerin yaptığı teklifi gördü ve farklı bir cevap verdi.

Instagram üzerinden yaptıkları küçük değişiklikler ile birlikte, şikayet butonunun etkisiz hale getirildiği görüldü. Bunu platforma bildirdiler ve Instagram onlara 50 dolar ödül teklif etti.

Exit mobile version