Instagram Fotoğraf Kalitesi Ayarı Nasıl Yapılır?

Instagram fotoğraf kalitesi ayarı yaparak daha yüksek kaliteli fotoğraflar yüklemek ister misiniz? Bu ayarları yaptığınızdan emin olun.

Instagram fotoğraf kalitesi ayarı genellikle sosyal medya platformuna yüklenen fotoğraflarda yaşanan kalite kaybının önüne geçmek isteyen kişilerin nasıl olması gerektiğini merak edip araştırdığı ayarlardır.

Instagram fotoğraf kalitesi düşüyor gibi şikâyetleriniz varsa muhtemelen siz de yüksek kaliteli fotoğraf yüklemek için ne yapılması gerektiğini merak ediyorsunuzdur.

Bu yazıda Instagram’da fotoğraf kalitesini korumak için neler yapılabileceğini öğreneceksiniz. Bu yöntemleri uygulayarak kalite kaybını minimum seviyede tutabilirsiniz.

Instagram Fotoğraf Kalitesi Ayarı Nasıl Olmalı?

Instagram Fotoğraf Kalitesi Ayarı Nasıl Olmalı?

Fotoğrafın Çözünürlüğünü Düşürme

Fotoğrafları eğer 3840 x 2160 çözünürlükte paylaşmaya kalkarsanız Instagram çözünürlüğü otomatik olarak düşürecektir. Bu da fotoğrafınızın kalitesinin büyük ölçüde zarar görmesine neden olacaktır. Instagram’ın fotoğraf ve video çözünürlükleri şu şekildedir:

Instagram, kullanıma sunulduğu ilk günlerde sadece 1:1 oranında fotoğraflar yüklenebilen bir platformdu. Güzel manzaraların, portre fotoğrafların ne yazık ki kare şeklinde kırpılması gerekiyordu. Kullanıcılar sırf bunun için geliştirilen uygulamalara başvurmak zorunda kalıyordu.

2022 yılına gelindiğinde ise Instagram’ın ilk kullanıma sunulduğu günden bugüne ne kadar önemli bir ilerleme katettiği görülebiliyor. En sevdiğiniz fotoğrafları artık kırpmak zorunda değilsiniz. Daha fazla seçeneğiniz var ama ne kadar gelişmiş olursa olsun, yukarıdaki çözünürlüklerin üzerinde fotoğraf yüklerseniz kalitede önemli bir düşüş göreceksiniz.

WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarını ve uygulamaları sayısız kişi kullanıyor. Bu da verilerin depolanabilmesi için şirketleri bu tür tasarruf yollarına başvurmak zorunda bırakıyor.

Fotoğrafı Sıkıştırma

Instagram, fotoğraf ne kadar yüksek boyuta sahip olursa o kadar çok sıkıştırma uygular. Bunun sebebi, önceki maddede açıkladığımız gibi Instagram’ın tasarruf için uyguladığı bir çözüm yoludur. Fotoğraflarınızın aşırı kalite kaybına uğramasını istemiyorsanız onu Instagram’a yüklemeden önce boyutunu kendiniz düşürün.

Fotoğrafı Kayıpsız İndirme

WhatsApp gibi uygulamalar, Instagram gibi sıkıştırma yoluna başvuruyor. Fotoğrafları bu uygulamalar üzerinden cihazınıza indirmek yerine sıkıştırma uygulamayan hizmetleri tercih etmelisiniz.

JPEG Formatını Kullanma

JPEG formatının dışında bir formata sahip bir fotoğraf yüklerseniz Instagram fotoğrafı otomatik olarak dönüştürüyor. Takdir edersiniz ki Instagram’ın görüntü üzerinde yaptığı her işlem, görüntü kalitesinin zarar görmesine yol açar. Fotoğrafın yüksek kaliteye sahip olması için JPEG formatını kullanmaya özen gösterin.

Telefonun Kamera Uygulamasını Kullanma

Instagram’ın kamerası oldukça kullanışlıdır ama kamera da görüntünüzü büyük oranda sıkıştırır ve fotoğrafın kalitesi bozulur. Bu nedenle Instagram’ın kamerası yerine telefonunuzun kendi kamera uygulamasını tercih edin.

Fotoğrafları iPhone’dan Yükleme

Instagram’daki tüm sosyal medya fenomenlerinin genellikle neden iPhone kullandığını hiç merak ettiniz mi? Evet, Apple’ın ne kadar değerli bir marka olarak görüldüğü yadsınamaz bir gerçektir ama sebebi sadece bu değildir. iPhone’larla yüklenen fotoğrafların kalitesi, Android işletim sistemli telefonlarla yüklenen fotoğraflardan daha iyi görünüyor.

Apple’ın Instagram’a para ödediği yönündeki söylentiler olsa da sebebi bu değildir. Her yıl Android işletim sistemli çeşitli akıllı telefonlar piyasaya sürülüyor. Instagram, her telefon için farklı bir versiyon piyasaya süremeyeceği için tüm Android telefonlarda çalışan genel bir Android sürümünü paylaşıyor.

iPhone’da yüklenen fotoğrafların Instagram’da daha kaliteli görünmesi bundan kaynaklanıyor.

Exit mobile version