Instagram Fake Hesap Anlama Yöntemleri

Instagram fake hesap anlama yollarını mı arıyorsunuz? Bu yöntemleri uygulayarak bir hesabın sahte olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Instagram fake hesap anlama yöntemlerinin aldatmaca ve dolandırma amacı gütmekte olan insanlardan korunmak için bilinmesi gerekiyor. Instagram’ın 1 milyarın üzerinde kullanıcısı ile dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olması, dolandırıcılar için milyonlarca potansiyel kurban olduğu anlamına geliyor.

Bu tür girişimlerin özellikle son birkaç yıl içinde çok fazla artmasından ötürü dikkatli olmanız, sahte hesapları ayırt edebilmeniz büyük önem taşıyor. Peki, Instagram’da bir hesabın sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bunu aşağıdaki yöntemleri inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Instagram Fake Hesap Anlama Yolları

Instagram Fake Hesap Anlama Yolları

1. Takip Edilen Kişi Sayısı ile Takipçi Sayısını Karşılaştırma

Sahte hesapların takip ettiği kişi sayısı genellikle takipçi sayısından daha az olur. Bu sayının yüksek olmasının en temel nedeni, kullanıcının hızlıca takipçi kazanmak için herkese istek atmasıdır. Hesap yakın bir zamanda açılmışsa takipçi sayısını kısa süre içinde arttırmak için bu yöntemlere başvurulabilir.

2. Gönderi Sayısını İnceleme

Yeni açılan hesaplarda genellikle hiç paylaşım olmaz. Buna özellikle birini taklit etmek üzere açılan hesaplarda çok sık rastlanır. Gönderi varsa bile sayısı oldukça az olur.

3. Profil Fotoğrafının Olmaması

Hesap eğer birini taklit etmek için değil de başka bir nedenle açılmışsa profil fotoğrafının olmaması yüksek bir ihtimaldir. Hesabın açılma sebebi sadece Instagram’daki eğlenceli paylaşımları incelemek bile olabilir. Kişi eğer yakın çevresinin Instagram’da ne tür paylaşımlarla etkileşim kurduğunu bilmesini istemiyorsa sahte hesap açma yoluna başvurabilir.

4. Kullanıcı Adının Başka Bir Kullanıcı Adı ile Aynı Olması

Birini taklit etmek için açılan hesapların kullanıcı adı başka bir hesap tarafından kullanılan kullanıcı adı ile aynıdır ama birkaç karakter fazla ya da azdır. Örneğin hesabın adı “instagramhesabi” ise taklit hesabın adı “instagramhesabii” olabilir.

5. Kullanıcının Israrcı Tavır Sergilemesi

Birini taklit etmek için hesap açılmışsa ve hesabı açan kişi orijinal hesabın sahibinin tanıdığı kişiler ile iletişime geçip bir bağlantıya tıklamasını ya da kendi çıkarına yönelik herhangi bir faaliyette bulunmasını söylüyorsa ve bu konuda ısrarcı ise hesabın sahte olma olasılığı yüksektir.

Güvende kalmak için Instagram hesabı gizleme adımlarını uygulamanızda fayda var.

Exit mobile version