Instagram Facebook Bağlantısı Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram Facebook bağlantısı kaldırma adımları neler? Facebook ile Instagram bağlantısı nasıl kesilir? Cevapladık.

Instagram Facebook bağlantısı kaldırma işlemi nasıl gerçekleştirilir? Facebook ile Instagram’ı bağlayan çoğu sosyal medya kullanıcısı, ilerleyen zamanlarda kendince bir sebepten ötürü iki sosyal medya platformu arasındaki bağlantıyı kesmek istiyor. Bu işlemi nasıl gerçekleştireceğini öğrenmek için bu ve buna benzer soruların cevabını araştırıyor.

Siz de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız aşağıda sıralanan adımları takip edebilirsiniz. Bu adımları uyguladıktan sonra iki hesabınızın bağlantısı sonlanacaktır.

Instagram Facebook Bağlantısı Kaldırma Adımları

Instagram Facebook Bağlantısı Kaldırma Adımları

Facebook ve Instagram hesaplarını birbirine bağlamak, çapraz paylaşımda bulunmanıza yardımcı olur. Bu, Instagram’da paylaştığınız bir fotoğraf veya videonun aynı zamanda Facebook’ta da paylaşılacağı anlamına gelir.

İki hesabın birbirine bağlanması aynı zamanda Facebook’taki arkadaşlarınızı Instagram’da bulmanızı sağlar. Facebook’taki arkadaşlarınız da eğer iki sosyal medya platformunu birbirine bağlamışsa onların hesabını kolaylıkla bulabilir, birbirinizi Instagram’da da takip edebilirsiniz.

Gizlilik ile ilgili endişeleriniz olabilir. Bununla birlikte her iki hesabınızın da eskisi gibi birbirinden bağımsız olmasını sağlamak isteyebilirsiniz. Bu durumda ise yukarıdaki adımları izleyebilirsiniz. Bu adımların sonucunda her iki hesap arasındaki bağlantı koparılacaktır.

Hesaplarınızın bağlantısına son vermeden önce bağlantı üzerinde birtakım sınırlamalar yapabileceğinizi de unutmamalısınız. Örneğin Instagram’da paylaştığınız fotoğraf ve videoların Facebook’ta da paylaşılmasına son vermek istiyorsanız bunu Facebook ve Instargam bağlantısını kesmeden de yapabilirsiniz.

Hesaplarınız birbirine bağlı olduğu için Facebook’taki arkadaşlarınızı Instagram’da takip etmek zorunda da değilsiniz. Bu kişiler sadece takip edebileceğiniz kişiler arasında yer alır.

Instagram, bu kişileri takip etmek isteyebileceğinizi düşünerek size öneride bulunur. Benzer şekilde iki hesabınız birbirine bağlı olduğu için hesapları bağlı olan arkadaşlarınız da sizi takip edebileceği kişiler arasında görür.

Hesabınızın arkadaşlarınıza önerilmesini engellemek için Facebook ile Instagram’ın bağlantısını kesebilirsiniz. Bunu yaparsanız hesabınız Facebook’ta ekli olan arkadaşlarınızın takip etmek isteyebileceği kişiler kısımda önüne çıkmayacak ve doğal olarak da size takip isteği gönderemeyecektir.

Instagram’da mesajlaştığınız kişilerin aktif olduğunuzu engellemek için Instagram’da çevrim içi durumunu gizleme adımlarına göz atabilirsiniz.

Exit mobile version