Instagram Etkili Paylaşım Yolları

Sosyal medya günümüzün vazgeçilmezleri arasında. Instagram da bu alanda ön plana çıkan platformlardan birisi… Peki Instagram’da etkili paylaşım yapmak için nelere dikkat edilmelidir? İpuçlarını birlikte inceleyelim…

Sosyal medyanın hayatımıza girdiği andan itibaren önemi her geçen gün artıyor. Facebook bu yolculuğun öncüleri arasında yer alırken, onu takip eden birçok platform insanların sosyal medya tutkunu olmasını sağladı. Instagram, Twitter, SnapChat ve şu sıralar daha da öne çıkan bir platform olan TikTok. Tabii bunların arasına ekleyebileceğimiz Facebook gibi öncülerden birisi olan Youtube…

Farklı şirketlerin elinde bulunan sosyal medya mecraları teknolojinin gelişmesi, yapılacak her şeyin bir mobil cihazdan kısa süreler içerisinde yapılmasıyla popülaritesini de artırdı. Artık Anadolu’daki teyzelerimiz amcalarımız bile teknolojiye ayak uydurarak sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla karşımıza çıkabiliyor.

Instagram 1 Milyar Kullanıcıyı Aştı

Dünya üzerinde hemen hemen her iki kişiden biri sosyal medya araçlarından en az bir tanesini kullanıyor. Günümüzün en çok rağbet gören sosyal medya araçlarından biri de Instagram’dır. Fotoğraf çekimleri, fotoğrafların üzerinde düzenleme ve fotoğraflara efektler ekleyerek paylaşım yapılan sosyal medya aracı olan Instagram günümüzde 1 milyar kullanıcıya kadar ulaşmış durumda.

Instagram fotoğrafının iyi olabilmesi için şu özelliklerin olması gerekir;

• Doğal ışık kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz.
• Izgara özelliğini kullanabilirsiniz. Bu da çerçeveyi iyi hizalamak demektir. Doğru hiza yapılırsa, iyi fotoğraf yakalanabilir.
• Birden fazla kare çekin. Böylece içlerinden en güzel olanı seçerek onu paylaşabilirsiniz.
• Doğru açıyı yakalarsanız, başarısız olmazsınız.
• Çok fazla yakınlaştırma yapmayın. Fazla yakınlık piksel kalitesini düşürür. Bu taktikler sayesinde daha güzel fotoğraflar paylaşabilirsiniz.

Instagram’da Etkili Paylaşım için Fotoğraf Çekiminin İpuçları

Yediklerimiz, giydiklerimiz, gittiklerimiz, hallerimiz, modlarımız kısaca her şeyimiz. Artık duygularımızı bile filtreleyerek paylaşır olduk Instagram çıktığından beri. Sizinle kusursuz Instagram fotoğrafları çekmenizi sağlayacak ipuçlarını paylaşıyoruz.

1- Odaklayın
Fotoğrafı çekmeden önce telefonunuzun ekranına dokunun ve otomatik odaklama yapın. Böylelikle bulanık çekme ihtimalini sıfıra indirmiş olursunuz.

2- Işığa Dikkat

Ters ışık kurbanı olmayın! Fotoğrafın çehresini bir anda değiştiren bir detay bu. Parlaklık ve ekran ayarlarınıza dikkat edin. Örneğin telefonunuzun ekranını kısık kullanıyorsanız, bu durum çektiğiniz fotoğrafın renk ayarlarını da etkiler. Bu nedenle parlaklık ve ışığa dikkat edin.

3- Arka Plan

Nefis bir kahve fotoğrafı çekiyorsunuz; yanında minik kurabiyeler, fincan deseniz çok havalı. Fakat o da ne arkada bir telefon kablosu :S Arka planda çıkan objeler fotoğrafın da ‘like’ kalitesini aynı oranda düşürür. Bu nedenle odaklandığınız objenin etrafına da mutlaka bakın.

4- Farklı Açılara Önem Verin

Klasik fotoğraflar ve poz vermeler yerine farklı açıları deneyin. Örneğin hazır yaz da yaklaşıyorken mesela şöyle bir deniz fotoğrafı gibi…

5- Fazla Saturasyondan Kaçının!

Saturasyon, yani fotoğrafın renklerini canlandırma. Renklerin canlanması güzel tabi ama saturasyonun ipi kaçınca, fotoğraf doğallığından çıkıyor ve stok görselmiş gibi durabiliyor.

İlgi Çekici Paylaşımlar Yapın

Instagram platformunda görsellikler ön plandadır. Görsel paylaşımlar üzerinden paylaşımlar sergilenmektedir. Bundan dolayı başkalarının resimlerini değil kendi çektiğiniz resimlerin, orijinal paylaşımları daha çok ilgi görmekte ve takipçilerin pür dikkat hedefindedir. Ayrıca paylaşımlarda insanların ilgi duydukları alana yönelmeli, ruhlarına dokunmalı ve güncel konuları Instagram’da işlemelisiniz. Yapmacık ve günübirlik paylaşımlar ve nezaketen yorumlar alabilme adına paylaşım yoluna başvurmayın. Daha çok yaşamın gerçeklerini ve düşüncelerini gerçekten aktarabilecek paylaşımlar her zaman sizi bir adım öne taşıyacaktır.

Instagram’ı Çok Daha İyi Kullanmanıza Yardımcı Olacak En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları:

Instagram’da etkili fotoğraf paylaşımlarında size yardımcı olacak programlarda seçmelisiniz. Farklı efektlerin ve farklı kurguların yer aldığı uygulamalarla daha kaliteli fotoğraflar oluşturup, paylaşımlarınızı yapabilirsiniz.

Daha Kaliteli Paylaşımlar için Bu Uygulamaları Denemeden Geçmeyin

Sizlere Instagram’da daha etkili fotoğraf paylaşımları gerçekleştirebilmeniz için şu yardımcı programları kullanmanızı öneriyoruz;

1. VSCO

Fotoğraf düzenleme uygulaması olan VSCO, Instagram’da o kadar sık kullanılıyor ki 200 milyondan fazla Instagram gönderisinde #VSCO hashtagi bulunuyor. Ücretsiz versiyonunda 10 adet önceden ayarlanmış filtre olan uygulamanın zengin düzenleme araçları da bulunuyor. Ücretli versiyonunda ise 200’den fazla ön ayarı yapılmış filtre var.

2. Avatan Photo Editor

Avatan Photo Editor, fotoğraflarınızda kullanmak için efektler ve filtreler sunmanın yanı sıra rötuş yapmayı ve fotoğraflarınız için özelleştirilmiş efektler oluşturmanızı kolaylaştırıyor. Temel sürümü ücretsiz olan Avatan Photo Editor, uygulama içi satın alma seçeneği de veriyor.

3. Mojo

Instagram hikayeleri için editör özelliği taşıyan Mojo basit kullanımlı bir video editleme uygulaması. Tamamı kolayca düzenlenebilecek 100’ün üzerinde hikâye şablonuyla Instagram hikayelerinin ustası olacaksınız.

4. Canva

Hem gönderi hem de hikayeler için çarpıcı tasarımlar yapabileceğiniz Canva’nın çok zengin bir arşivi var. Elbette ücretli versiyonunda çok daha fazla özellik olsa da ücretsiz versiyonu bile oldukça kullanışlı. Özellikle logo, poster, davetiye çalışmaları yapanlar tarafından sıkça tercih ediliyor.

5. Adobe Lightroom Photo Editor

Fotoğraf düzenleme söz konusuysa Adobe belki de en güvenilir liman. Adobe Lightroom Photo Editor ile ham görüntüleri kolayca düzenleyin; tonlarını, doygunluklarını, pozlarını, gölgelerini ve çok daha fazlasını ayarlayarak fotoğraflarınızı profesyonel bir kaliteye ulaştırabilirsiniz.

6. InShot

Instagram için en kapsamlı video düzenleme uygulamalarından biri karşınızda. InShot ile video klipleri kırpabilir, kesebilir, bölebilir, birleştirebilirsiniz. Parlaklık ve doygunluk gibi ayarları değiştirmek de oldukça kolay. Ayrıca InShot’un temel özelliklerinden birinin videoya müzik eklemek olduğunu da belirtelim.

7. Go Pro

GoPro kamera kullanarak Instagram içerikleri üretiyorsanız, bu uygulamayı kesinlikle kullanmalısınız! GoPro’nuzu uzaktan kontrol edip, yaptığınız çekimlerin hızlıca ön izlemesini yaparak kolayca düzenleme yapabilirsiniz. 360 derece çekimleri sinematik geçişlerle süsleyebileceğiniz uygulama sosyal medya hesaplarınıza entegre olarak çalışabiliyor.

8. Magisto Video Editor

Magisto Video Editor, yapay zekâ destekli bir video aracı! Bu uygulama çekiminizin en iyi, en dikkat çekici kısımlarını bularak AI kullanarak takipçilerin arasında ses getirecek videolar oluşturmanızı sağlıyor. Ayrıca videonuzu en iyi seviyeye taşımak için düzenlemeleri, efektleri ve geçişleri dahil etmek için de kendi algoritmasını kullanıyor.

Exit mobile version