Instagram Durduruldu Hatası Nasıl Çözülür?

Instagram durduruldu hatası yüzünden kapanıyor mu? Sosyal medya uygulamasını yeniden kullanmanızı sağlayacak bu yöntemleri deneyin.

Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından Instagram durduruldu hatası yüzünden açılmıyor mu? Bu hata ile çoğu sosyal medya kullanıcısı zaman zaman karşılaşmaya devam ediyor. Bu hata ile karşılaşmanızın sebebi sunucu sorunlarından tutun da zayıf ağ bağlantısına kadar herhangi bir sebep olabilir.

Bu listede yer alan çözüm yolları da her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak paylaşıldı. Sosyal medya uygulamasına her girmeye çalıştığınızda önünüze “maalesef Instagram çalışmayı durdurdu” hatası çıkıyorsa aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Instagram Durduruldu Hatası İçin Çözüm Yolları

Instagram Durduruldu Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Instagram’ı Güncelleme

Herhangi bir adım atmadan önce sosyal medya uygulamasını güncellemeyi deneyin. Instagram’ı eğer uzun zamandır güncellemiyorsanız bu tür hatalar alabilirsiniz.

2. Sorunun Kişisel Olup Olmadığını Kontrol Etme

Instagram’ınız güncelse ikinci adımınız sorunun sadece sizde mi olduğunu yoksa diğer kullanıcılar tarafından da yaşandığını mı öğrenmek olmalıdır. Bu amaç doğrultusunda DownDetector Instagram durumunu kontrol edebilir ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında Instagram’ı aratabilirsiniz.

3. Cihazı Yeniden Başlatma

Yeniden başlatma işlemi, mobil cihazlarda karşılaşabileceğiniz her türlü soruna karşı başvurmanız gereken çözüm yollarının başında gelmelidir. Güç düğmesine basılı tutup cihazınızı yeniden başlatabilirsiniz.

4 .Veri ve Ön Bellek Temizleme

Yeniden başlatma işlemi sorununuzu çözüme kavuşturmazsa veri ve ön bellek temizliği yapabilirsiniz. Bunun için ayarlara girip uygulamalar bölümünü açın. Uygulamalar arasından Instagram’ı bulup üzerine basın. “Depolama” bölümüne girin ve veri ve ön belleği temizleyin. İşlemi gerçekleştirdikten sonra Instagram’ı zorla durdurup uygulamayı yeniden açın.

5. İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Instagram uygulamasının ön belleğini ve verilerini temizledikten sonra bile “maalesef Instagram çalışmayı durdurdu” hatası karşınıza çıkıyorsa internet bağlantısını kontrol edin. Wi-Fi sinyali eğer yeterince güçlü değilse bu sorunla karşılaşabilirsiniz.

6. Instagram’ı Silip Yeniden Yükleme

Instagram’a hâlâ girmiyorsa ayarlardan uygulamalar bölümüne girin. Instagram’ı bulup üzerine basın. “Kaldır” butonuna basarak uygulamayı cihazınızdan silin. Uygulama mağazasına girip uygulamayı tekrar yükleyin.

7. Tarayıcı Değiştirme

Instagram’a eğer masaüstü web sürümünden bağlanmaya çalışıyorsanız tarayıcı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin Firefox kullanıyorsanız Chrome’u deneyin. Chrome’u kullanıyorsanız Opera gibi alternatiflere yönelin. Bunu yapmadan önce Chrome gibi tarayıcılarda bulunan mobil ön izleme özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Exit mobile version