Instagram Çöktü Mü? Kullanıcılar Sorun Yaşıyor

Instagram bugün bazı sorunlar yaşıyor. Popüler paylaşım uygulamalarından birisi olan Instagram tam olarak yüklenmiyor ve bazı kişilerin oturumunu kapatıyor.

Metaya ait sosyal medya platformu Instagram, bugün erken saatlerde kısa bir süreliğine, birçok kullanıcının oturum açıp platformu kullanamamasına neden olan bir kesintiyle karşı karşıya kaldı. Birden fazla kullanıcı, Instagram’ın kendileri için çalışmadığını doğrulamak için Twitter’a gitti.

Bildirilen bazı yayınlar yenilenmezken, diğerleri uygulamada oturum açamadı. Ancak daha önceki bazı kesintilerin aksine uygulama tüm Instagram kullanıcıları için kapanmadı. Bazı kullanıcılar hesaplarına giriş yapabildikleri gibi, beslemelerini yenilemek ve yeni profiller açmak da dahil olmak üzere platformun tüm özelliklerini kullanabildiler.

Şu anda Instagram’a erişmekte sorun yaşıyorsanız, sadece siz değilsiniz. İnternetteki raporlar, Meta’nın resimlerden daha fazlasını paylaşabileceğiniz uygulamayla ilgili sorunlara dikkat çekiyor. Birçok kişi giriş yapamadıklarını söyleyen ekranlar, boş resim gönderileri, yepyeni bir hesapları varmış gibi “Instagram’a Hoş Geldiniz” mesajları veya yayınlar görüyor. İlk birkaç resimden sonra yüklemenin durduğu ve diğer resimlerin veya videoların yüklenemedi uyarısı alınıyor. Biz de Instagram’a girmeyi denedik ancak benzer sorunlarla karşı karşıya kaldık.

Instagram Henüz Bir Açıklama Yapmadı

Kesinti izleme web sitesi Downdetector.com’a göre, Meta Platforms Inc’in resim paylaşım platformu Instagram Perşembe günü binlerce kullanıcı için sorun yaşandığını açıkladı. Şu ana kadar Instagram, Facebook veya ana şirketlerinden bir sorunla ilgili herhangi bir bildirim görünmüyor. Kesinti belirli bir alana bağlı görünmüyor ve diğer hizmetler hala çalışıyor.

Ayrıca, geçen yılki büyük Facebook ağ kesintisinden kısa bir süre sonra test etmeye başladığı Instagram için, kullanıcılara platformu veya özelliklerini etkileyen herhangi bir büyük teknik zorluk hakkında bilgi verebilecek uygulama içi kesinti durum mesajlarından hiçbirini görmedik.

Herkes Instagram’da Sorun Yaşadığını Twitter’dan Duyuruyor

Neyse ki, birçok kişi bildirilen Instagram sorunlarını Twitter’da yayınlıyor, bu nedenle biraz hafiyelik yaparak, kendi uygulamanızda hangi sorunları bekleyebileceğinizi görebilirsiniz.

Bazı insanlar size haftalar öncesinden eski gönderileri gösteren bir aksaklık yaşarken, diğerleri birkaç gönderiden daha fazlasını kaydırırken sorun yaşıyor. Bazı kullanıcılar hesaplarından çıkış yaptıklarını bile bildirdiler ve bu da saldırıya uğradıklarını düşünmelerine neden oldu.

Platform ayrıca, geçen ay 19 Nisan Salı gecesi olmak üzere son aylarda birkaç benzer kesinti yaşadı. Sorunlar hakkında Instagram ve Meta’dan bir açıklama yapılması bekleniyor.

Exit mobile version