Instagram Çıplaklık Koruması Getiriyor

Instagram çıplaklık içeren görüntülerle rahatsızlık veren kişilere karşı harekete geçti. İşte yeni özelliğe dair ilk detaylar!

Instagram Çıplaklık Koruması Getiriyor

Instagram çıplaklık içeren fotoğrafları ve videoları otomatik olarak sansürleyecek yeni bir özelliği test ediyor. Çıplaklık içeren görüntülere karşı koruma sağlayan bu yeni özelliğin şu anda geliştirilme aşamasında olduğu öne sürüldü ancak gelecek haftalarda bütün sosyal medya kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Yeni özellik ilk olarak tersine mühendislik uzmanı Alessandro Paluzzi tarafından tespit edildi. Instagram’ın müstehcen içerikli görüntülerden koruma özelliği, direkt mesaj bölümündeki görüntüleri kapsayacak şekilde geliştiriliyor.

Bu görüntüleri tespit etmek için Instagram’ın fotoğraflara erişiminin olmayacağı ifade ediliyor. Hâlâ geliştirilmekte olan özellik, bu türdeki görüntülerin direkt alıcıya iletilmeden önce kapalı bırakacak. Bu görüntüyü alan kişi görüntünün müstehcen içerikli olabileceğine dair bir uyarı ile karşılaşacak.

Instagram Çıplaklık Koruması Ne Zaman Gelecek?

Instagram’ın sohbetlerde müstehcen içerikli görüntülerin direkt gösterilmesini engelleyecek olan yeni özelliği şimdilik test ediliyor. Bu da özelliğin ne zaman sosyal medya platformuna getirileceğini belirsiz kılıyor ancak önem derecesinin yüksek olduğu söylenebilir.

Şimdiye kadar özelliği geliştiren kişilerin ne kadar ilerleme kaydettiği bilinmese de ekran görüntüleri oldukça uzun bir yol katedildiğini gösteriyor. Bu nedenle Instagram’ın söz konusu özelliği birkaç hafta içinde kullanıma sunması muhtemel görünüyor.

Instagram’ın çıplaklıktan koruma özelliği hakkında şimdilik daha fazla bilgi mevcut değil. Instagram’ın bağlı olduğu çatı şirketi Meta, birkaç hafta sonra yeni özellikle ilgili bilinmesi gereken tüm ayrıntıları kullanıcılar ile paylaşacaktır.

Bu sosyal medya platformunu kullanıyorsanız Instagram’ın test ettiği hediyeler özelliğini de inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version