Instagram’dan Candid Challenge: BeReal’den Esinlenme

Instagram, BeReal'in sevilen Candid Challenge konseptini sosyal medya platformuna getirmek için kollarını sıvamış olabilir.

Instagram'dan Candid Challenge Geliyor!

Instagram, Candid Challenge özelliğini kullanıma sunmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Sosyal medya platformunun gençler arasında giderek yaygınlaşan fotoğraf paylaşma uygulamalarından biri olan BeReal’in konseptini getirmek için çalışmalarını sürdürdüğü öne sürüldü.

Yeni konsept şu an herkese açık olarak kullanıma sunulmadı. Tersine mühendislik becerileri ile tanınan isimlerden Alessandro Paluzzi tarafından tespit edilen özellik şu anda test edilme aşamasında ve bu nedenle kullanıma sunulmasının epey zaman alabilir.

Bir Instagram sözcüsü, yeni özelliğin şu anda denendiğini doğruladı ancak bununla ilgili ayrıntı vermekten kaçındı.

Candid Challenge Nedir?

Paluzzi’ye göre Candid Challenge kapsamında kullanıcılara her gün farklı saatlerde bildirim gelecek. Bu bildirim geldiğinde sosyal medya kullanıcısının Instagram’da hem öne hem de arka kamerası açılacak.

Kullanıcıların fotoğraf çekmesi için iki dakikalık bir süresi olacak. Bu süre içinde kullanıcının talimatlara uyarak fotoğraf çekmesi gerekecek.

Bu konsept size bir yerlerden tanıdık geliyor mu? Instagram gibi büyük sosyal medya platformlarına kıyasla daha küçük bir kullanıcı kitlesine sahip olan BeReal’de de bu challenge bulunuyor.

Uygulama ilk olarak 2019 yılında piyasaya sürülmüş ve kullanıcılardan her gün günün farklı saatlerinde ön ve arka kameraları kullanarak fotoğraf çekmesini istemişti. Tahmin edebileceğiniz gibi kullanıcılara fotoğraf çekmeleri için verilen süre 2 dakikaydı.

Instagram’ın bu özelliği kullanıma sunup sunmayacağı ya da sunacaksa bile bunu ne zaman yapacağı henüz belli değil. Şirket, bununla ilgili bir açıklama yapmadı ancak özelliğin şu anda test edilmesi bile bir gün kullanıcılarla buluşabileceğini gösteriyor.

Görünüşe bakılacak olursa sosyal medya platformu, rakiplerinden esinlenmeye devam ediyor. Birkaç gün önce de Instagram uzun fotoğraf paylaşmayı test ettiğini açıklamıştı.

Exit mobile version