Instagram Çalışmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram çalışmıyor sorunu nasıl düzeltilir? İşte sosyal medya uygulamasında ortaya çıkan problemi çözmenizi sağlayacak yöntemler!

Instagram çalışmıyor sorunu, sosyal medya kullanıcılarının karşılaştığı sorunlar arasında yer almaktadır. Popüler sosyal medya uygulamasında meydana gelen can sıkıcı problem, aşağıda yer alan yöntemler ile düzeltilebilir.

Şu anda çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan sosyal medya uygulamasında bazen bazı problemler ortaya çıkabilmektedir. Listemizde bulunan yöntemler sayesinde söz konusu can sıkıcı sorunu çözebilirsiniz.

Instagram Çalışmıyor Sorununun Çözüm Yöntemleri Neler?

Instagram Çalışmıyor-1

1. Instagram Sunucusunu Kontrol Edin

Popüler sosyal medya uygulamasında karşılaştığınız sorunun kaynağı, cihazınız olmayabilir. Platformun sunucu tarafında yaşanan bir sıkıntı, uygulamanın çalışmamasına neden olabilir. Bu sebepten ötürü Instagram sunucu durumu sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor. Böylelikle problemin kaynaklanıp kaynaklanmadığını görebilirsiniz.

2. İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

Instagram sunucusunda bir problem yoksa internet bağlantınızı kontrol edin. Bir web sitesini ziyaret ederek kontrol etme işlemini hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer internette bir problem varsa modemi kapatın. Fişi ve kabloları çekin. 10 saniye civarında bekledikten sonra fişi ve kabloları takın. Modemi yeniden başlatın.

3. Telefonu Kapatıp Açın

İnternet bağlantısında herhangi bir sorun yoksa akıllı telefonunuzu kapatıp açmayı deneyin. Cihazın güç düğmesine bir süre basılı tutarak kapatın. Kısa süre bekledikten sonra tekrar güç butonuna basılı tutarak telefonu açın. Telefon açıldıktan sonra Instagram’a girerek problemin düzelip düzelmediğine bakın.

4. Instagram Önbelleğini Temizleyin

Sosyal medya uygulamasında ortaya çıkan sorunu düzeltmek için Instagram’ın önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem için yukarıda yer alan adımları sırası ile uygulamanız gerekmektedir.

5. Instagram İzinlerini Kontrol Edin

Akıllı telefonunuzda yüklü olan Instagram uygulamasının çalışmamasının nedeni uygulama izinlerinin verilmemesi olabilir. Bu sebepten ötürü ayarlar sayfası üzerinden “Uygulamalar” kategorisine girin. Instagram’ın üzerine dokunun ve ardından “İzinler” kategorisini açın. Ardından izinleri kontrol edin.

6. Instagram’ı Güncelleyin

Çalışmama sorununun meydana gelmesinin nedeni uygulamanın güncel olmaması olabilir. Bu nedenle App Store ya da Google Play Store isimli uygulama mağazasına girerek uygulamanın güncel olup olmadığına bakın. Güncel değilse güncelleme işlemini yapın.

7. Instagram’ı Kaldırıp Yeniden Yükleyin

Yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa Instagram’ı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Ayarlar sayfası üzerinden Uygulamalar kategorisine girerek Instagram’ı kaldırabilirsiniz. Google Play Store veya App Store üzerinden ise uygulamayı indirebilir ve yükleyebilirsiniz. Ayrıca Instagram beğendiklerini görme yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version