Instagram Bu Şarkıya Şu Anda Ulaşılamıyor Hatası ve Çözümü

Instagram bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor hatası mı veriyor? Bu sorunu çözmenizi sağlayacak basit yöntemleri deneyin.

Instagram Bu Şarkıya Şu Anda Ulaşılamıyor Hatası ve Çözümü

Instagram, hikâyelere, fotoğraflara ve Reels videolarına müzik eklemenize izin veren bir sosyal medya platformudur ama bazen her ne kadar ilk yayımladığı sırada bir sorun olmasa da ilerleyen süreçte Instagram bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor hata mesajını gösterebilir.

O paylaşımı yapan kişi siz olmasanız bile söz konusu hata mesajı ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorun büyük bir çoğunlukla telif hakkı ihlalinden kaynaklıdır. Platformda yer alan bir şarkı, müzik ya da ses içeriğinin hakları başka bir kişi ya da kuruluşa ait ise hak sahibi sosyal medya platformundan ilgili içeriğin kaldırılmasını talep edebilir.

Bu talebin üzerine Instagram da söz konusu içeriği kaldırmaktan sorumludur. Ses içeriği eğer telif sorunları yüzünden kaldırılmışsa onun bir daha sosyal medya platformunda kullanılması mümkün değildir. O içerik sadece tek bir gönderi ya da hikâyede değil, bütün paylaşımlarda dinlenemez hâle gelir.

Bu ses içeriğini barındıran paylaşımlarda da şarkıya ulaşılamadığına dair bir hata mesajı gösterilir.

Tabii, hatanın tek nedeni telif hakkı ile ilgili sorunlar olmayabilir. Instagram’daki her şarkı herkese açık olmayabilir. Bazıları dünyadaki herkes tarafından erişilebilirken bazılarına yalnızca konuma bağlı olarak erişmek mümkündür. Bir diğer deyişle, belirli bir bölgenin dışında yaşıyorsanız ilgili içeriğe siz değil, sadece o bölgede yaşayanlar ulaşabilir.

Diğer olası nedenler arasında Instagram uygulaması ile ilgili geçici aksaklıklar, zayıf internet bağlantısı gibi nedenler vardır. Aşağıda bu olasılıklardan hareketle hazırlanan çözüm yollarına ulaşabilir ve ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Instagram Bu Şarkıya Şu Anda Ulaşılamıyor Hatası Nasıl Çözülür?

Exit mobile version