Instagram Bilinmeyen Özellikleri Neler?

Instagram bilinmeyen özellikleri ile uygulamada olup da daha önce keşfetmediğiniz özellikleri keşfedin, uygulamayı daha verimli kullanın.

Instagram bilinmeyen özellikleri ile sosyal medya uygulamasını çok daha eğlenceli hâle getirmek ister misiniz? İlginç ve bulması her zaman kolay olmayan gizli özelliklerle dolu popüler sosyal medya platformunda tahmin edemeyeceğiniz kadar çok özellik var.

Normal kullanıcılar çarpıcı özellikleri kullanmakla sınırlı kalırken bu özellikleri öğrenen kullanıcılar ise uygulamayı kullanırken daha da eğlenceli ve verimli vakit geçiriyor. Siz de ikinci gruba katılmak isterseniz aşağıdaki özellikleri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Instagram Bilinmeyen Özellikleri Listesi

Instagram Bilinmeyen Özellikleri Listesi

1. Fotoğraf ve Video Kalitesini Koruma

Instagram’da hikaye olarak paylaşılan fotoğraf ya da videoların kalitesinin ne kadar düştüğünü fark etmişsinizdir. Bu kalite kaybını en az seviyeye indirmek için “Ayarlar > Hesap > Veri Kullanımı” yolunu takip edin, “Yüksek Kalitede Yüklemeler” seçeneğini etkin hâle getirin.

Bu yolu takip ettiğiniz zaman hikâye yayımlarken uygulanan sıkıştırma oranı düşecektir. Bu çok büyük bir fark oluşturmasa da kalite kaybını önemli ölçüde düşürüyor.

2. Gönderiyi Başa Tutturma

Bu özellik oldukça yeni bir özelliktir. Profilinizde herhangi bir gönderiyi öne çıkarmanızı sağlar. Bunu yapmak için gönderinin sağ üst köşesinde yer alan üç noktanın üzerine basıp “Profiline Tuttur” seçeneğine dokunabilirsiniz.

3. Birinin Paylaşımlarını Öne Çıkarma

Instagram üzerinden takip ettiğiniz bir kişinin gönderilerini öne çıkarmak isterseniz o kişinin profiline gidip “Takip” butonuna basabilir ve “Favorilere Ekle” seçeneğine dokunabilirsiniz. Bu, o kişinin gönderilerinin ana sayfanızda daha çok önde çıkmasını sağlayacaktır.

4. Satırın Sonuna Gitme

Instagram’da hikaye olarak paylaşacağınız bir fotoğraf ya da videonun üzerine yazı eklerken hiç satırın sonuna gitmeniz gerekti mi? Bunu yapmak isteyenler genellikle uzun yola başvurur ama zamanı iyi değerlendirmenin iyi bir yolu vardır. Klavyede yer alan “123” tuşuna basarsanız otomatik olarak satırın sonuna gidebilirsiniz.

5. Hashtagleri Gizleme

Gönderilerin kullanıcılar tarafından keşfedilmesi için hashtagleri kullanmanız gerekiyor ama çok fazla hashtag kullanmak da açıklama kısmının karışık görünmesine yol açabilir. Neyse ki bu dağınıklıktan kurtulmanızı sağlayacak iyi bir yol var.

Instagram, 3 satırdan sonrasını otomatik olarak gizler. Açıklamanın devamına ulaşmak için devamını okuma seçeneğine basmak gerekir. Sosyal medya platformunda boş satır kabul edilmese de “.” gibi işaretleri kullanarak boş satır oluşturabilirsiniz.

Bu yöntemi tercih etmezseniz hashtaglere yorum olarak da yer vermeyi düşünebilirsiniz.

6. Filtre Yoğunluğunu Ayarlama

Filtreler varsayılan olarak maksimum yoğunluğa sahip olacak şekilde ayarlanmıştır. Filtreye arka arkaya iki kez dokunarak ne kadar yoğunluğa sahip olacağını belirleyebilirsiniz.

7. Hikayelere Verilen Yanıtları Görme

Başkalarının hikayesine verdiğiniz yanıtları görebileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun için profilinize gidin, üç çizginin üzerine basın, “Hareketlerin” seçeneğine dokunun, “Etkileşimler” bölümünü açın ve “Hikaye yanıtları” seçeneğine basın.

Exit mobile version