Instagram Bilinmeyen Ağ Hatası Nasıl Çözülür?

Instagram bilinmeyen ağ hatası veriyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız sıralamış olduğumuz bu yöntemleri deneyin.

Instagram Bilinmeyen Ağ Hatası

Instagram bilinmeyen ağ hatası oluştu şeklinde bir uyarı mı veriyor? Endişelenmenize gerek yok, bu sorun ile çok sayıda sosyal medya kullanıcısı karşılaşıyor. Instagram’a giriş yapmaya çalışırken ortaya çıkan bu hata, cihazınızın internet bağlantısı ile ilgili bir sorun olduğunu ifade eder.

Peki, bu her zaman internetin sorunlu olduğunu mu gösterir? Bazı durumlarda evet, internetinizle ilgili sorunlar söz konusu olabilir fakat büyük bir çoğunlukla internet bağlantısı ile alakasız bir nedenden ötürü kullanıcıların karşısına çıkar.

Bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturmak istiyorsanız hemen çözüm yollarını kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

Instagram Bilinmeyen Ağ Hatası İçin Çözüm Yolları

Instagram’da bu sorunla karşılaştığınızda uygulamanız gereken ilk yöntemler bunlardır. Dilerseniz gelin, bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını öğrenelim.

Uygulama Ön Belleğini Temizleme

Instagram’ın ön belleği temizlemek, uygulama açılırken karşılaşılan bu sorunlardan sizi kurtarabilir. Üstelik bu yöntem, Instagram ile ilgili hiçbir önemli verinizi silmez. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra oturum açma bilgilerinizi yeniden girmenize gerek yoktur.

Sosyal medya uygulamasının ön belleğini temizlemek için ayarlara girin. Uygulamalar bölümünden Instagram’ı bulup üzerine basın. Depolama kısmından ön belleği temizleyin.

Uygulama Tercihlerini Sıfırlama

Uygulama tercihlerini varsayılana sıfırlamak, bu hatadan kurtulmanızı sağlayabilir.  Bunun için ayarlara girin ve uygulamalar bölümüne girin. Sağ üst köşede yer alan üç noktanın üzerine basın. “Uygulama Tercihlerini Sıfırla” seçeneğine dokunun. Telefonunuzu yeniden başlatın ve Instagram’a giriş yapmayı deneyin.

Instagram’ı Güncelleme

Sorun kullandığınız sürümde olabilir. Instagram’ı güncelleyerek sorunsuz sürüme geçebilirsiniz. Bunun için uygulama mağazasından Instagram’ın sayfasını açın. “Güncelle” butonunu görüyorsanız üzerine basın, uygulama güncellenecektir.

Uygulamayı Yeniden Yükleme

Sorun hâlâ devam ederse uygulama simgesinin üzerine basılı tutun ve “Kaldır” seçeneğine dokunun. Uygulamanın üzerine basılı tutunca bu seçenek karşınıza çıkmazsa ayarlardan uygulamalar bölümüne girin ve Instagram’ı bulup üzerine basın. “Uygulamayı kaldır” butonuna basarak uygulamayı cihazınızdan kaldırın.

Resmî uygulama mağazasından Instagram’ın sayfasına gidin ve “İndir” butonuna basarak uygulamanın en son sürümünü cihazınıza indirin.

Instagram’ın Sunucularını Kontrol Etme

Instagram’ın sunucularına erişim sorunu yaşanmakta ise bu sorun karşınıza çıkabilir. Instagram’ın Downdetector sayfasına gidin ve bunun genel bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Instagram ile ilgili bir soruna işaret ediliyorsa diğer sosyal medya platformlarından Instagram’ın sayfasına girin ve bir açıklama yapılıp yapılmadığına bakın.

Exit mobile version