Instagram, bilgisayarlar için hikaye sistemini değiştirdi

Instagram, Hikayeler özelliğini masaüstünde daha kullanışlı hale getiriyor. Bugünkü küçük bir arayüz yenilemesinde, şirket Hikayeler özelliğini güncelleyerek, bir sonraki ipucunu ve az önce oynatılan içeriği önizleyen bir video bandı gösterecek şekilde açılıyor. Bu arayüzden izleyiciler, izlemek istedikleri hikayeye tıklayabilirler. Kullanıcıların içeriklerinin üst kısmındaki küçük dairelerin daha büyük ve tam ekran görünmesi gibi bir şey.

Bu küçük değişiklik sadece bilgisayarlar için geçerli ve özellikle insanlar evden çalışırken bilgisayarlarını daha sık kullandıklarından kullanımı daha çekici hale getiriyor. Instagram, Hikayeler’i yıllarca değiştirmeden bırakmıştı. Hikaye mantığı, her zamanki ile aynı ve gönderiler kısa ömürlü olmaya devam ediyor.

Instagram’ın formatta yaptığı değişikliklerin çoğu, küçük işler oluyor; yeni çıkartmalar ve yeni yazı tipleri gibi yaratıcı araçlar gibi. Şimdilik Instagram, TikTok’un rakibi Reels’e sıkı sıkıya odaklamakta ve Hikayeler onu taze tutmak için küçük güncellemeler alıyor.

Exit mobile version