Instagram, Bilgisayardan Paylaşım Yapma Özelliği Getiriyor

Instagram, bildiğiniz gibi mobil uygulama dışında web sitesi üzerinden bilgisayardan paylaşım yapmaya izin vermiyor. Bir kaynağın paylaştığı Tweet‘e göre, artık buna izin verecek. Kullanıcılar, bilgisayarlarından da paylaşım yapacaklar. İşte detaylar.

Instagram, masaüstü sitesinden paylaşım yapma özelliği üzerinde çalışıyor

Kaynağa göre, uygulama yetkilileri, bilgisayarlardan da paylaşım yapma özelliği üzerinde çalışıyor. Söylentilere göre bu özellik şuan test aşamasında. Uygulama, Chrome ile çalışabilecek bir eklenti şeklinde Instagram’ı test ediyor. Böylece bilgisayar üzerinden paylaşım yapabileceksiniz. Ayrıca bu, Instagram’dan en çok istenen özellik diyebiliriz.

Paluzzi, bu özelliğin birkaç ekran görüntüsünü bizlerle paylaştı. Bu ekran görüntülerinde özelliğin neye benzeyeceğini biraz görüyoruz. Fakat özellik kullanıma açıldığında bazı değişiklikler olabilir.

Instagram masaüstü paylaşım yapma ekranı
Instagram masaüstü paylaşım yapma ekranı

Masaüstü web sitesi üzerinden yapacağımız paylaşımlar tıpkı uygulamadaki gibi. Uygulamadaki + işaret burada da mevcut. Bu sayede, + işaretine tıklayarak masaüstü web sitesi üzerinden paylaşım yapabileceksiniz.

Yeni özelliğin kullanımı, uygulama ile aynı adımları içeriyor

Aynı zamanda, bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz fotoğrafları sürükleyerek yükleyebileceksiniz. Ek olarak, fotoğraf düzenleme araçları burada da mevcut olacak. Fotoğraflarınızı masaüstünden de kesip filtreleyeceksiniz. Ayrıca, masaüstünde de konum ekleme, etiketleme ve hashtag girme özellikleri mevcut olacak.

Gelişmiş ayarlardan, yorumları engelleyebileceksiniz. Instagram’ın en çok beklediğimiz özelliği belki de buydu. Artık rahatça istediğiniz cihazdan paylaşım yapacaksınız. Bu yeni özellik, özellikle de influencer’ların hoşuna gidecek gibi duruyor.

Instagram masaüstü paylaşımlarında filtre ekleyebileceksiniz

Aynı zamanda Instagram’ın üzerinden satış yapan ve vaktini bilgisayarda geçiren işletme sahipleri için yararlı bir özellik olacak gibi duruyor. Böylece telefonunuz örneğin, şarjdayken bile paylaşım yapacaksınız.

Instagram masaüstü paylaşım özelliği ne zaman gelecek?

Bu özelliğin ne zaman geleceği henüz belli değil. Kaynak Paluzzi, kesin bir tarih vermedi. Fakat bilgilere göre, bu özellik şuan test aşamasında. Bu yüzden de yakın bir zamanda bu özelliği karşımızda görmeyi bekliyoruz. Detaylar açığa çıktıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Epic Games Store Bu Haftanın Ücretsiz Oyunu

Exit mobile version