Instagram Bilgisayardan Hikaye Atma Nasıl Yapılır?

Instagram bilgisayardan hikaye atma işlemini programsız bir şekilde nasıl gerçekleştireceğinizi merak ediyorsanız bu adımları takip edin.

Instagram Bilgisayardan Hikaye Atma

Instagram bilgisayardan hikaye atma konusunda kullanıcılara pek yardımcı olmuyor. Bundan birkaç sene önce Instagram’ın masaüstü web sürümünde direkt mesajlar bölümü bile bulunmuyordu fakat sosyal medya platformu günün birinde kullanıcılardan gelen yoğun talebi gördü ve masaüstü web sürümünde de mesaj gönderip almayı mümkün hâle getirdi.

Sosyal medya uygulamasının masaüstü web sürümünde şu an normal gönderi paylaşabilirsiniz ama hikâye paylaşamazsınız. Gelecekte bilgisayardan Instagram’da hikâye paylaşma da mümkün olabilir fakat o zamana kadar alternatif bir yöntem izlemek gerekiyor.

Instagram’ın web sürümünde gönderi paylaşma özelliği yokken Google Chrome’un mobil ön izleme özelliği kullanılırdı. Bu özellik etkinleştirildiğinde gönderi paylaşmak mümkün hâle gelirdi. Bu yöntemi biliyorsanız muhtemelen çoktan denemişsinizdir ama bunu etkinleştirdiğinizde dahi hikâye paylaşma bölümünü göremiyorsanız muhtemelen önemli bir noktayı atlıyorsunuz.

Dilerseniz gelin, Chrome’un ön izleme özelliğini kullanarak nasıl hikâye paylaşacağınızı adım adım öğrenelim.

Instagram Bilgisayardan Hikaye Atma Adımları

Bu yöntemi tercih etmezseniz üçüncü taraf uygulamalara da başvurabilirsiniz. Örneğin Android emülatörü Bluestacks ile bilgisayarınıza Instagram’ın Android sürümünü indirebilirsiniz. Bu, Instagram’ı Android’de Instagram’ı nasıl kullanıyorsanız bilgisayarda da aynı şekilde kullanmanızı sağlar.

Bu tür emülatörler sayesinde sosyal medya platformunun Android sürümünde mevcut olan tüm özelliklerden bilgisayarınızda da yararlanabilirsiniz. Emülatör indirmekten de yana değilseniz Hootsuite gibi üçüncü taraf hizmetleri kullanabilirsiniz.

Bu tür hizmetler daha çok pazarlama uzmanları tarafından kullanılır çünkü gönderi planlamaktan, hikâye paylaşmaktan çok daha fazlasını sunar. Bu nedenle bir pazarlamacı ya da sosyal medya uzmanı için olmazsa olmazdır. Tabii ki bu onun normal bir kullanıcı tarafından da kullanılamayacağı anlamına gelmez.

Başvurabileceğiniz bir diğer yöntem de bulut depolama hizmetleridir. Bu direkt bilgisayardan hikâye paylaşmanıza imkân vermez ama bu yöntemle bilgisayarınızdan buluta bir fotoğraf ya da video gönderebilirsiniz. Buluttaki fotoğraf ya da videoyu telefonunuza indirip hikâye olarak paylaşabilirsiniz. Bu pek pratik bir yöntem olmasa da başvurmak isteyenler elbette deneyebilir.

Exit mobile version