4 Adımda Instagram Beğeni Gizleme

Instagram beğeni gizleme nasıl yapılır? İşte beğeni sayılarını gizleyebilmek için uygulamanız gereken adımlar!

Instagram, beğeni gizleme işleminin yapılabilmesini sağlıyor. Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram’da beğenileri kapatmak için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımları uyguladığınız takdirde beğeni sayısı görünmeyecektir.

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya uygulamasında gün içinde çeşitli fotoğraflar ve videolar paylaşılıyor. Beğenme ve yorum yapma işlevlerini içerisinde barındıran platform, bu sayede gönderilerin etkileşim alabilmesine imkân tanıyor.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Instagram üzerinden paylaştıkları gönderilere gelen beğenilerin görünmesini istemiyor. Instagram, yorum kapatma gibi beğenilerin de gizlenebilmesine olanak tanıyor. Peki, popüler sosyal medya uygulaması Instagram’da beğeniler nasıl gizlenir? Yazımızda bu soruyu cevaplayacağız.

Instagram Beğeni Gizleme Adımları Neler?

Instagram Beğeni Gizleme-1

İnsanların fotoğraf ve video paylaşabilmesine olanak tanıyan sosyal medya platformu, uzun yıllardır popülerliğini sürdürüyor. Hemen hemen internet kullanıcılarının büyük bir kısmı tarafından tercih edilen platformda bazı ayarlar yer alıyor.

Sosyal medya hizmeti üzerinden paylaşılan gönderiler yorumlara kapatılabiliyor. Öte yandan yapılan paylaşımlara gelen beğenilerin sayısı da gizlenebiliyor. Bu ayarlar, kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştiren faktörler arasında yer alıyor.

Paylaştığınız gönderilerin beğeni sayılarını gizleyebilmek için önce Instagram’ı açın. Eğer oturumunuz açık değilse üyelik bilgilerinizi yazın ve ardından hesabınıza giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptığınız takdirde uygulamanın ana sayfası görüntülenecektir.

Ana sayfayı görüntüledikten sonra sağ alt köşede bulunan profil simgesinin üzerine basın. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde profil sayfası açılacaktır. Profil sayfası üzerinden beğeni sayısını gizlemek istediğiniz gönderinin üzerine dokunarak görüntüleyin.

Gönderiyi açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesinin üzerine dokunmanız gerekiyor. Bu adımı uygulamanız durumunda ekranın alt kısmında bir pencere açılacak. Açılan pencerede çeşitli seçenekler ile karşılaşacaksınız. Bu seçenekler arasından “Beğenme Sayısını Gizle” seçeneğini seçin. Bunu yaptığınızda diğer kullanıcılar söz konusu gönderinin beğeni sayılarını göremeyecek.

Yukarıda yer alan adımlar sayesinde sosyal medya hesabınız üzerinden paylaştığınız bir gönderinin beğeni sayısını gizleyebilirsiniz. Eğer birden fazla gönderinin beğenisini gizlemek istiyorsanız her gönderi için aynı adımları tekrarlamanız gerekir.

Exit mobile version