Instagram Arkadaş Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram arkadaş gizleme adımlarını takip ederek belirli bir kullanıcının ortak arkadaşlarınızı görmesini engelleyebilirsiniz.

Instagram Arkadaş Gizleme

Instagram arkadaş gizleme yöntemini ortak arkadaşlarını görmek istemediği bir arkadaşa sahip birisi olarak merak edebilirsiniz. Sosyal medya platformu, en azından şimdilik ortak arkadaşlarınızı başkalarından gizlemek için size doğrudan seçenek sunmuyor.

Yakın bir zamanda aktarılan bilgilere göre gelecekte takipçi sayısını gizlemenin mümkün olması ihtimaller dahilindedir ancak o zamana kadar ne yazık ki daha farklı yöntemler izlemek gerekiyor.

Arkadaşınızı gizlemek için uygulayabileceğiniz yönteme geçmeden önce ortak arkadaşların nerelerde ve nasıl göründüğüne açıklık getirelim. Ortak arkadaşlar, her Instagram kullanıcısının fark edebileceği üzere her profilin takipçi sayısının altında yer alır.

Bu bilginin kullanıcılara verilmesi, bir sosyal medya kullanıcısı ile arkadaş olanların takip ettiği kişileri de tanımasının mümkün olmasından kaynaklanıyor.

Bir kişi eğer henüz takip ettiğiniz kişiler arasında yer almıyor ama o kişiyi takip eden bir ya da birden fazla kullanıcıyı takip ediyorsanız Instagram, o kişiyi de tanıyor olabileceğinizi düşünür ve size bunun bilgisini verir.

Bu bilginin üzerine ilgili sosyal medya hesabını takip edip etmemek elbette ki kullanıcıya bağlıdır. Peki, ortak arkadaşlarınızı gizlemenin gerçekten iyi bir yolu var mıdır? Gelin, öğrenelim.

Instagram Arkadaş Gizleme Yöntemleri

Instagram’da ortak arkadaşlarınızı gizlemek için başvurabileceğiniz iki yöntem bulunuyor. Dilerseniz bunları ayrıntılı bir şekilde ele alalım ve böylelikle gerçekten işinize yarayıp yaramayacağına dair fikir sahibi olun.

Kullanıcıyı Engelleme

Belirli bir kullanıcı ile aynı hesapları takip edebilirsiniz. Bu durumda o kişi profilinizi ziyaret ettiğinde kendisi ile aynı hangi hesapları takip ettiğinizi görecektir. Bunu engellemenin en iyi yolu, o kullanıcıyı engellemekten geçiyor. Bu işlemi gerçekleştirmemeniz hâlinde istediği an profilinize girip ortak arkadaşlarınızı görebilir.

Tabii ki bu yöntem de pek etkili bir yöntem sayılmaz. Kullanıcının eğer başka hesapları da varsa ve o hesaptan da aynı kişileri takip ediyorsa profilinize girip yine ortak arkadaşlarınızı görmeye devam edebilir.

Kişileri Senkronize Etme Özelliğini Kapatma

Kişileri senkronize etme özelliğiniz açık ve numaranız ilgili kullanıcıda kayıtlı olduğunda o kullanıcıya önerilen arkadaşlar arasında siz de yer alırsınız. Bu da en nihayetinde o kullanıcının ortak arkadaşlarınız olduğunu öğrenmesine neden olur.

Bunu engellemek için profil simgesine basarak profile gidin. Sağ üst köşedeki üç çizgiye basın. Ayarlara girin. Hesap bölümünden “Rehber Senkronizasyonu” bölümünü açın. “Rehberini Bağla” seçeneğini devre dışı bırakın.

Exit mobile version