Instagram Alışveriş Özelliği Direkt Mesajlara Taşınıyor

Instagram alışveriş özelliği giderek daha kullanışlı hâle geliyor. Yapılan açıklamaya göre DM'den alışveriş yapılabilecek.

Instagram Alışveriş Özelliği Direkt Mesajlara Taşınıyor

Instagram alışveriş özelliği direkt mesajlara kadar gidiyor. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram’da Jawsurf ile olan sohbetinde yeni ödeme özelliğini duyurdu.

İnsanların kendi ilgi alanı ile bağlantılı içerikler ve eşyalar keşfetmesine imkân sunan Instagram, işletmeler tarafından çok önemli bir yer olarak görülüyor. Büyük ya da küçük fark etmeksizin her işletme, Instagram’da aktif olarak var olmaya özen gösteriyor çünkü hedef kitlesine ulaşmanın en iyi yollarından biri olduğunu biliyor.

Kullanıcılar da Instagram’da sadece eğlenceli zaman geçirmekle sınırlı kalmıyor aynı zamanda işletmelerle de iletişime geçiyor. Sadece ürünler hakkında bilgilenmekle sınırlı kalmıyor, beğendiği bir ürünü de satın alabiliyor.

Bütün bunlar gerçekleşirken mutlaka uğranan yer direkt mesajlar olduğundan Instagram da kullanıcılara daha çok kolaylık sunmak adına zaten uzun bir zamandan beri Instagram’ın bir parçası olan alışveriş özelliğini sosyal medya platformunun direkt mesajlar bölümüne de taşıyor.

Instagram Alışveriş Özelliği DM’ye Taşınıyor

Sosyal medya kullanıcıları, Instagram’da bir küçük işletme ile iletişim kurarken artık sohbetten ayrılmadan alışveriş yapabilecek. Örneğin kullanıcı bir elbise almayı düşünüyorsa o ürünü satan işletmeye mesaj göndermesi yeterli olacak.

Siparişler sohbetten ayrılmadan verilebilecek. Aynı sohbet üzerinde sipariş durumu takip edilebilecek. Ürünün teslimi ilgili bir soru olduğunda ise işletmeye bunun hakkında soru sormak mümkün olacak. Kullanıcı, satın alma işlemini tamamlamak için Meta Pay kullanabilecek. Sadece birkaç dokunuşla ödeme daha kolay bir hâl alacak.

İşletmeler, Instagram’ın yeni özelliğini kullanarak şunları yapabilecek:

Exit mobile version