Insiders, Starfield oyununun Xbox’a özel olmasını istiyor

Oyun konsolu oyuncularının en çok beklenen sürümlerinden biri Bethesda‘nın Starfield oyunuydu. Yine de, Starfield’ın arkasındaki ekibin oyunu bu kadar erken duyurması nedeniyle, bununla ilgili pek çok şey spekülasyon ve söylentilere bırakıldı. Bu, Microsoft’un Bethesda’yı satın almasıyla daha da doğru hale geldi. En büyük sorun, Starfild’ın artık hangi platformlarda destekleneceği konusundaki kafa karışıklığı oldu. Ancak, birden fazla raporun Starfield’ın bir Xbox konsoluna özel olacağını iddia ettiği için bir karar alınmış gibi görünüyor.

Epic Games Store Bu Haftanın Ücretsiz Oyunu

GamesBeat’ten Jeff Grubb Cuma günü Twitter’da kısa ve anlaşılır bir mesaj attı. Gönderide “Starfield Xbox ve PC’ye özeldir. Bunu onaylıyorum.” dedi. Aynı günün ilerleyen saatlerinde, IGN’den Mark Medina, Twitter’da Starfield’ın bir PC ve Xbox’a özel olacağını belirten benzer bir mesaj paylaştı. Her iki muhabir de içeriden gelen bilgiler için bir kaynak göstermedi. İkisi de bilginin tamamen doğru olduğunu söyleyecek kadar kendinden emin hissettiler.

https://twitter.com/Mark_Medina/status/1393431329643974656

Oyunun şimdiye kadar sadece sızıntılar ve güvenilmez raporlarla Xbox’a özel olacağı söyleniyordu. Örneğin, içeriden Rand al Thor, Nisan ayında Grubb ve Medina ile aynı şeyi söyledi. Daha sonra Sony, Kasım 2020’de Starfield’ın PlayStation platformlarına gelip gelmeyeceğinden emin olmadığını belirtti. Bu da Xbox münhasırlığıyla ilgili geniş varsayımlara yol açtı.

STARFIELD XBOX’A ÖZEL OLACAK ANCAK…

Açık olmak gerekirse, Starfield ile ilgili mevcut rapor resmi olarak onaylanmadı. Pek olası görünmese de yine de doğru olmaması mümkündür. Bununla birlikte, Grubb ve Medina’nın Twitter gönderileri hakkında tuhaf olan bir ayrıntı var. Her iki muhabir de Starfield’ın Xbox’ın bulut hizmeti aracılığıyla desteklendiğinden bahsetmiyor. Bu, Starfield’ın bulutta kullanılamayacağı anlamına gelebilir. Ayrıca hiçbiri bahsetmeye değer görmemiş olabilir. Xbox’ın bulut hizmeti mobil cihazları ve diğer platformları desteklediğinden, bu garip bir eksikliktir.

Haberler, PlayStation’a özel, Starfield oyuncularını hayal kırıklığına uğratmaktan daha fazlası olacak. Bethesda’nın sürümleri, en azından The Elder Scrolls 4: Oblivion ve Fallout 3’ten bu yana, sektördeki en büyük çoklu platform oyunlarından bazıları haline geldi. Hatta Bethesda’nın Deathloop oyunu da PlayStation’a özel olarak çok yakında çıkacak. Farklı bir platform satın almak zorunda kalmadan bu oyunlara erişememek canınızı sıkacak. Xbox hayranları için haberlerin çok etkili olması muhtemel değil.

Starfield’ın desteklenen platformlarının ne zaman resmi hale getirileceğine gelince, hayranlar oyunun bir sonraki vitrini olması muhtemel olan E3 2021’i dört gözle bekleyebilirler. Aynı açıklamada Medina, Starfield’ın bir PC ve Xbox’a özel olduğunu söylüyor. Starfield’ın 2021’de çıkacağını söylüyor. Haberlerin yakında çıkacağı kesin.

Starfield şu anda geliştirme aşamasındadır.

Exit mobile version