İngilizce Geliştirmek İçin Diziler

İngilizce geliştirmek için diziler mi arıyorsunuz? İngilizcenizi geliştirmenizi sağlayacak en iyi dizileri bir listede topladık.

İngilizce geliştirmek için diziler oldukça olumlu sonuç veren bir yöntemdir. Yabancı dil öğrenmek için dil bilen kişilerin verdiği tavsiyelere biraz da olsa göz attıysanız muhtemelen yabancı dizi ve film izleyerek dil öğrenme önerisine denk gelmişsinizdir.

Çoğu kişi, bu tavsiyenin üzerine dil öğrenmek için dizi önerisi almaya açık hâle gelir. Siz de bu kişilerden biri olduğunuzu düşünüyorsanız listemize göz atabilirsiniz.

Sizin için farklı aksanlar hakkında da bilgi sahibi olabileceğiniz, izlerken yeni İngilizce kelimeler öğrenebileceğiniz ve günlük konuşma diline aşina olabileceğiniz en iyi dizileri bir araya getirdik.

İngilizce Geliştirmek İçin Diziler Listesi

The Walking Dead

1. The Walking Dead

The Walking Dead ya da Yürüyen Ölüler, hayatta kalma türündeki en popüler dizilerden biridir. İlk bölümde hastanede gözlerini açan karakter Rick Grimes’ı canlandıran Andrew Lincoln gerçekte bir İngiliz aktör olsa da dizide İngiliz aksanı ile değil Güney aksanı ile konuşuyor.

Dizide özellikle Lincoln’a yoğunlaşmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun sebebi, oyuncunun mimiklerini çok iyi bir şekilde kullanmasıdır. Lincoln’un mimikleri ile desteklediği kelimeler, size bazı kelimelerin telaffuzu ve duygusal karşılığı hakkında ipucu verebilir.

2. Friends

Friends bir durum komedisidir. Durum komedisinde ağırlıklı olarak karakterler üzerinden gidilir çünkü olaylar karakterlere bağlı şekilde ortaya çıkıp gelişir. Karakterler arasındaki diyalog ön planda olduğu için bilmediğiniz yeni kelimeler keşfedebilir, dilin nasıl kullanıldığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu tür diziler genellikle ev gibi tek bir ortamda geçer ama birden fazla mekânın olduğu diziler de vardır. Tabii ki alışılmışın dışına çıkmama şartına bağlı kalındığı sürece bunun hiçbir sakıncası yoktur.

3. How I Met Your Mother

Friends gibi How I Met Your Mother da bir durum komedisidir. Başka bir deyişle sitcom dizisidir. Sadece dil öğrenirken değil, herhangi bir konuda araştırma yaparken öğrenme veya araştırma sürecini aralıklı bir şekilde yönetmek, o konuyu daha iyi bir şekilde öğrenmeniz üzerinde büyük rol oynar.

How I Met Your Mother’ın bölümleri kısadır. Karakterler arasındaki diyalog çok güçlüdür. Dizide geçen bir kelimenin bile senaryoya büyük bir etkisi vardır. Bölümlerin kısa sürmesi, öğrendiğiniz yeni kelimeleri daha uzun süre aklınızda tutmanızı sağlar.

Her bölümün sonunda öğrendiğiniz kelimeleri sözlü ve yazılı olarak cümle içinde geçirirseniz bunları unutma ihtimaliniz düşecektir.

4. The Big Bang Theory

Yabancı dil öğrenmek için dizi izlemenin eğlenceli olması için hangi dizileri izlediğinize dikkat etmelisiniz. Bu dizi, izleyicisini eğlendirmeyi başarıyor.

The Big Bang Theory’yi İngilizce geliştirmek için diziler arayışında olan herkesin izlemesi gerekiyor. Ana karakterlerden biri olan Sheldon Cooper, dizide oldukça hızlı konuşuyor.

Ana dili İngilizce, hızlı düşünüp hızlı konuşan birisi ile karşılaşacak olduğunuzda o kişinin konuşmasını yakalamak sizin için çok zor hatta imkânsız olabilir. Sheldon karakteri ile pratik yaparsanız bu kişilerin konuşmasını anlamakta daha az zorlanırsınız.

5. The Office

Amerikan yapımı The Office, İngilizce öğrenmek için iyi bir dizi olmasa da İngilizce geliştirmek için kesinlikle iyi bir dizidir. Bu dizideki herkes tıpkı The Big Bang Theory’deki Sheldon karakteri gibi hızlı konuşuyor. Diyaloglar oldukça akıcı ve hızlı gerçekleştiğinden kimin ne dediğini anlamakta zorlanabilirsiniz.

Bu sorunun üstesinden gelmenin tek yolu, sık pratik yapmaktan geçiyor. The Office de hızlı konuşmaları anlama konusunda pratik yapmak için en uygun dizilerden biridir.

Dizilerden İngilizce Öğrenmenin Faydaları

Tabii ki dil devamlı konuşma ile kalıcı hâle gelir. Yabancılarla konuşma uygulamaları sayesinde edindiğiniz bilgileri unutmazsınız.

Exit mobile version