İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Çalındı

İngiliz ordusunun sosyal medya hesapları, bilgisayar korsanlarının eline geçti. Olayın ardından soruşturma başlatıldı.

İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Çalındı

İngiliz ordusunun sosyal medya hesapları, kripto para dolandırıcılığı yapmak için hacklendi. Ordunun Twitter ve YouTube hesapları, 3 Temmuz 2022 Pazar günü kimliği henüz tespit edilmeyen bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi.

Olayın ardından soruşturma devam ediyor. Hesabı çalan kişilerin kimliğinin tespit edilmesi üzere çalışmalar sürdürülüyor.

İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Geri Alındı

İngiliz ordusu, Twitter ve YouTube hesaplarına yeniden erişim kazandı. Twitter hesabının görünen adı ele geçirildikten sonra “pssssd” olarak değiştirildi. Hesabın kapak fotoğrafı “The Possessed” adlı NFT görüntüsü ile değiştirildi.

Possessed’ın resmî Twitter hesabı da konu ile ilgili bağlantılı bir tweet paylaşmıştı. Bu tweette söz konusu kullanıcıları NFT koleksiyonunu taklit eden bir hesap olduğunu söylemişti. İlerleyen saatlerde hesabın adı “Bapesclan” olarak değiştirildi. Bu da başka bir NFT koleksiyonunun adıydı.

Kapak fotoğrafından profil fotoğrafına kadar her şey bir kez daha değişti. Hesapta ayrıca NFT hediye içerikli tweetler retweet edilmeye başlandı.

İngiliz ordsunun resmî YouTube hesabının adı, “Ark Invest” olarak değiştirildi. Kanalda yer alan bütün videolar silindi. Bu videoların yerine Elon Musk ile Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey’in Bitcoin üzerine konuşması eklendi.

Bu videoların açıklamasında ayrıca kripto para dolandırıcılığı yapmak için açılan web sitelerine yönlendiren bir bağlantıya da yer verildi.

Her iki hesap da gerçek sahiplerine teslim edildi. İngiltere Savunma Bakanlığı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ordunun Twitter ve YouTube hesaplarında bugün erken saatlerde meydana gelen güvenlik sorunu çözüme kavuştu ve soruşturma devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Ordunun verilerin güvenliğini son derece ciddiye aldığını belirten İngiltere Savunma Bakanlığı, soruşturma tamamlanana kadar bu konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmanın uygun olmayacağını belirtti.

Bir Twitter sözcüsü, olay yaşandıktan sonra İngiliz ordusunun hesabının geri alındığını ve şu anda güvende olduğunu söyledi. Hesap sahiplerinin erişimi yeniden eline aldığını ifade eden sözcü, yedekler üzerinden hareket edilerek hesabın kurtartıldığını dile getirdi.

İngiliz ordusunun hesapları gibi önemli sosyal medya hesapları, bilgisayar korsanları tarafından ilk kez ele geçirilmiyor. Daha önce birçok ünlünün ve önemli ismin Twitter hesabı, kripto para dolandırıcılığı için ele geçirilmişti.

Exit mobile version