Indie Oyun Nedir? En İyi Indie Oyunlar Neler?

Indie oyun nedir, en iyi indie oyunlar arasında hangi oyunlar yer alıyor? Bu ve buna benzer bütün soruları cevapladık.

Indie oyun nedir? En iyi indie oyunlar nelerdir? Indie oyunların normal oyunlardan farkı nedir, bu oyunlar nasıl ayakta duruyor? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız doğru yere geldiniz. Son zamanlarda oldukça sık dile getirilen türlerden biri olan indie game hakkında cevabı merak edilen tüm soruları bu yazıda cevaplıyoruz.

Bu yazının sonunda bütün bunların cevabını öğrenebileceğiniz gibi bir indie oyun yapmanın maliyeti nedir gibi sorulara da yanıt alacaksınız.

Indie Oyun Nedir?

Indie oyun, bağımsız oyun anlamına gelir. Bu oyunlar, büyük oyun stüdyoları ya da büyük oyun yayıncılarından destek almak yerine bağımsız bir şekilde çalışan oyun geliştiricileri tarafından yapılır.

2 boyutlu da 3 boyutlu da çok sayıda örneği bulunsa da bu tür yapımlarda tercih edilen en yaygın oyun türü 2 boyutlu oyundur.

Her ne kadar indie bağımsız anlamına gelse de bu oyunların geliştiricileri yalnız çalışmak zorunda değildir. Bir bağımsız oyun stüdyosu, yükün tek bir noktada toplanması yerine eşit bir şekilde dağıtılması için ekibe tasarımcı, geliştirici, sanatçıyı da dahil edebilir.

Bu oyunlar hem yalnız hem de ekip hâlinde geliştirilebilir. Bunda yanlış herhangi bir şey yoktur. Stardew Valley de indie oyundur ama oyunun arkasında tek bir geliştirici yoktur. Among Us da benzer şekilde bağımsız geliştiriciler tarafından yapılmıştır ama oyunun arkasında tek bir kişi yoktur.

Indie Oyun Geliştirmenin Artıları ve Eksileri

Indie (Bağımsız) Oyunlar Neden Bu Kadar Popüler?

2000’lerin ortasına doğru ilerledikçe hikâye konusunda bir gerileme yaşandı. Evet, grafik tarafında kaliteli sonuçlar elde edildi ama bazı oyuncular, video oyunlarını hikâyesi için oynadığından geliştirilen oyunlar ne yazık ki onlara eski oyunlar kadar keyif vermedi.

Bu noktada bağımsız geliştiricilerin oyunları bir kurtarıcı görevi üstlendi. Geliştirilen oyunlar, hikâyeleri ile oyuncuların gönlünde taht kurdu.

Tabii, her bağımsız oyun da popüler olmuyor. Büyük oyunların arkasında büyük bir ekip olduğundan pazarlaması ve insanlara duyurulması da daha kolaydır. Bağımsız geliştiricilerin elinde kısıtlı imkânlar olduğundan ellerinde de genelde sosyal medya pazarlaması, influencer pazarlama gibi seçenekler oluyor.

Indie Oyun Yapmanın Maliyeti Nedir?

Bu oyunların maliyeti projenin büyüklüğüne göre değişir. Projeniz ne kadar büyük, ne kadar büyük bir ekiple çalışıyorsunuz, kodlama tarafında ne kadar ileridesiniz? Bu soruların cevabı oldukça önemlidir.

Birçok bağımsız geliştirici, geliştirme aşamasında kısıtlı bütçeye sahip olduğundan çeşitli kampanyalar başlatma yoluna gider. Bu tür kampanyalar, geliştiricilere gerçekten büyük bir destek sağlıyor.

En İyi Indie Oyunlar Neler?

En İyi Indie Oyunlar Neler?

Exit mobile version