İnceledik: LG 55LA970V UHD/4K TV

ülkemizde satışta olan uygun fiyatlı örneklerden birisi olarak öne çıkan model 55-inç (yani 139 ekran) büyüklüğe ve 3840×2160 piksel çözünürlüğe sahip olmasının yanı sıra 3D desteği ve ayaklığına gömülü 4.1 ses sistemi ile göz dolduruyor.

3D desteği (pasif formda) sayesinde istersek doğrudan 3D olarak yahut da 2D içeriği 3D”ye çevirerek izleyebildiğimiz televizyonda Skype ve benzeri uygulamalar için bütünleşik kamera da mevcut. Kamerayı kızaklı yapısı sayesinde dilersek üzerine bastırıp alta saklayabiliyoruz.  

USB 2.0 bağlantısı ve sunduğu kodek desteği sayesinde USB bellekten (veya harici diskimiz üzerinden) fotoğraf ve müziğin yanı sıra MKV formatındaki filmleri veya 4K videoları da oynatmamızı mümkün kılan LG 55LA970V, akıllı televizyon olması sayesinde de uygulama yüklememize yahut YouTube, Facebook ve Skype gibi uygulamalara girmemize olanak sağlıyor. 

DLNA desteği ve dahili Wi-Fi adaptörü sayesinde ev içi eğlence merkezi olarak da yönetebildiğimiz LG 55LA970V”nin LG Cloud isimli özel istemci uygulaması bulut servisi de mevcut. Keza Miracast özelliği sayesinde istersek uyumlu cihazlarla kablosuz olarak iletişim kurup ekran paylaşımı yapılabiliyor yahut Tag On özelliği sayesinde akıllı telefonumuzu televizyonumuzla birlikte gelen bir NFC etiketine yaklaştırarak iki cihaz arası eşleştirme ve kablosuz paylaşım yapabiliyoruz. 

Standart bağlantılarının yanı sıra 3xHDMI (1.4) ve 3xUSB girişinin yer aldığı modelin 50W güce ve Virtual Surround+ teknolojisine sahip 4.1 ses sistemi ise benzer dâhili ses sistemleri ile karşılaştırdığımız zaman oldukça iyi bir performans sergiliyor.  

Devamı diğer sayfada: Ekran özellikleri, artıları ve eksileri…

 

Fazla teknik detaya boğmadan görüntü kalitesine yönelik bazı bilgiler vermekte de fayda var: 

Toplamda 2 tanesi profesyonel kalibrasyona yönelik 5 tanesi de atalı olmak üzere 7 farklı renk modu ile gelen model parlaklıktan yana bir sıkıntı yaşatmasa da renk tonu genel itibarı ile maviye çalıyor. Yani diğer bir deyişle “soğuk” olarak nitelendirebiliriz. Varsayılan parlaklık seviyesi normal bir oda ortamında gayet yeterli -hatta fazla bile- olsa da, güneş vurduğu zaman sıkıntı yaratabiliyor. Renk dengesi ise kutudan çıktığı haliyle maalesef yetersiz. özellikle koyu bölgelerde dikkatli bakan gözlerden kaçmıyor bu durum. Eğer profesyonel bir kullanıcı değilseniz size tavsiyemiz “Cinema” moduna alıp öyle seyretmeniz çünkü özellikle rengin yeniden üretimi ve doğallığı konusunda en başarılı mod bu.

özetleyecek olursak kendi fiyat aralığında değerlendirmek kaydı ile iyi bir model olduğunu söyleyebiliriz LG 55LA970V”nin. özellikle kumandası ve dâhili ses sistemi oldukça iyi. Keza bağlantı yuvaları da yeterli. Renk kalitesi tabii ki daha iyi olabilirdi ancak modelin zaten giriş seviyesi 4K”lardan olduğunu unutmamak gerek. Son olarak LG”nin kutu içeriğine klasik kumandasına ek olarak el hareketleriyle kontrole olanak sağlayan “sihirli kumandasını” ve 4 adet 3D gözlüğü ile 2 tane de Dual Play gözlüğü de dahil ettiğini not olarak düşelim.

Türkiye Satış Fiyatı: 7,999 TL

 

 

ARTI-EKSİLER

+ Tasarım

+ Ses sistemi

+ Akıllı kumanda                                                                                                  

+ USB üzerinden MKV ve 4K video oynatabilmesi

+ Dual Play özelliği

– Ortalama renk kalitesi

– HDMI 2.0 yerine 1.4 ile gelmesi

 

Teknik özellikleri

55-inç (3840×2160) Nano LED IPS ekran

3D Cinema, Cinema Screen, Smart TV, dahili uydu alıcısı

4.1 hoparlör (50W)

Kamera, Web tarayıcısı, Wi-Fi, MHL, Miracast, NFC, DLNA, Wi-Di

3xHDMI (1.4) ve 3xUSB girişi

B enerji sınıfı (156W ortalama güç tüketimi)

1230 x 781 x 274 mm; 29kg (ayaklı)

Exit mobile version