İlk Defa Elektrikli Scooter Yaralanmaları İnceleniyor

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC); paylaşılabilir elektrikli scooterlarla ilgili yaralanmaların artışını inceliyor. Çalışma, yerel sağlık görevlilerinin popüler sürüş paylaşım şirketleri Bird ve Lime tarafından sunulan scooterlarla ilgili daha fazla yaralanma gördüğü Austin ve Teksas’taki Halk Sağlığı ve Taşımacılığı bölümlerinin talebi üzerine başlatıldı.

Scooter ile ilgili yaralanmalarda başakta başka çalışmalar da olmuştur, ancak Austin çalışması federal epidemiyologlar tarafından denetlenen ilk çalışmadır. Austin Halk Sağlığı Merkezi, Eylül – Kasım 2018 arasında kentte meydana gelen ağır yaralanmaları incelemek için üç CDC araştırmacısı ile birlikte çalışıyor.

Scooter Kazaları Artıyor

Halk sağlığı merkezindeki bir yetkili, “Scooter ile ilgili yaralanmaların gece meydana geldiği algısı var. Bu doğru değil,” dedi. “Çalışmamız, günün her saatinde meydana geldiğini gösterecek” diye de ekledi.

E-scooter’lardaki artış, bazı araştırmacıların risk faktörlerinin bazılarına daha yakından bakmalarını sağladı. Bir grup bilim insanı en az 249 kişinin, scooter kazalarından kaynaklanan beyin kanaması dahil olmak üzere; kırık, kemik, çarpma, morluk ve kafa travması olan iki Güney Kaliforniya acil servisini ziyaret ettiğini ifade etti. Yaralananların çoğu scooter kullanıyorken, bazı sürücüler yayalara çarptı, bazıları da yürürken scooterların üzerine düştü.

Exit mobile version