İlk Apple Watch İçin Destek Sona Erdi

İlk Apple Watch için verilen destek sonlandırıldı. 1. nesil Apple Watch modelleri, Apple'ın eski ürünler listesine dahil edildi.

İlk Apple Watch İçin Destek Sona Erdi

Apple Watch için desteğin sonuna gelindi. MacRumors tarafından elde edilen bilgilere göre 2015 yılında piyasaya sürülen tüm 1. nesil Apple Watch modelleri 30 Eylül’de Apple’ın eski ürünler listesine eklendi.

Bu eski saatler artık Apple Store’larda ve Apple yetkili servis sağlayıcısında onarım ya da diğer hizmetler için uygun değil. Kullanılmayan modeller listesinde 18 ayar altın kasaya sahip 1. nesil Apple Watch Edition da yer alıyor.

Hermès versiyonları da dahil olmak üzere orijinal Apple Watch’ın diğer tüm 38mm ve 42mm alüminyum ve paslanmaz çelik versiyonları da artık eski olarak sınıflandırılıyor.

İlk Apple Watch İçin Destek Neden Kesildi?

Apple, bir ürünün satışını durdurmasının üzerinden yedi yıldan fazla bir süre geçtikten sonra o ürünü teknolojik olarak eskimiş olarak sınıflandırıyor. Orijinal Apple Watch, Apple Watch Series 2 ve Series 1 modellerinin piyasaya sürülmesinin ardından Eylül 2016’da üretimden kaldırılmıştı ve dolayısıyla birinci nesil modeller kısa süre önce yedi yıllık sınırı aştı.

Apple henüz herkese açık eski ve kullanılmayan ürünler listesini bu eklemeleri yansıtacak şekilde güncellemedi ancak bunun yakında gerçekleşmesi gerekiyor.

Exit mobile version