İkinci Koronavirüs Vakaları Görülmeye Başlandı: Hong Kong İlk Örnek Oldu!

Dünya genelinde ikinci koronavirüs vakaları görülmeye başlandı. Hong Kong’dan kötü bir haber geldi ve koronavirüs hastalarının aslında bir daha bu hastalığa yakalanabileceği ortaya çıktı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Hong Kong’daki bilim insanları; yaklaşık olarak 4,5 ay önce koronavirüsü atlatmayı başaran 30’lu yaşlarında bir adamın hastalık haberiyle sarsıldı. Normal şartlarda herhangi birisi koronavirüs hastalığına yakalanırsa tekrardan hasta olmaz. Ancak bu kişi hiç beklenmeyen bir şekilde tekrar bu hastalıkla boğuşmaya başladı.

İkinci Koronavirüs vakaları henüz artış göstermedi

Koronavirüs olan kişiler vücutlarında bazı antikorlar üretir. Bunlar onun bir daha aynı hastalığa yakalanmasına engel olur. Böylece ekstra bir çaba harcamadan hastalıktan korunurlar. Ancak ilk defa bu durum tam tersine döndü.

Koronavirüs salgınında uzaktan ateş

Dünya Sağlık Örgütü de Hong Kong’da görülen bu durumun sadece burada sınırlı olabileceğini ve başka yerlerde de görülme ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti. Şu anda başka bir yerde tekrar eden virüs vakası görülmedi.

Koronavirüsten kurtulana kadar 14 gün boyunca hastanede kalan bu adam, iyileşince taburcu edildi. Ancak havaalanında yapılan tükürük testleri sonucunda testi tekrar pozitif çıktı. Tüm Dünya bu garip duruma kenetlendi.

Exit mobile version