İkinci El Araçlara Büyük Vergi Geliyor: İşte Detaylar

Electric car charger changing power in Amsterdam ,Netherlands.

İkinci el araçlara büyük vergi kapıda. Özellikle son dönemlerde ortaya çıkan vergi artışları vatandaşta tepkiye neden olmuştu. Hadi gelin bu sefer nasıl biri vergi geldiğine birlikte bakalım.

Otomobil fiyatları her geçen yıl artıyor. Özellikle sıfır araç almak neredeyse imkansız hale geldi. Bunun farkında olan ikinci el araç satıcıları genellikle fırsatı kullandı. Sadece 2020 yılında bu piyasa 300 milyar TL boyutlarına kadar ulaştı.

Ortaya çıkan araç vergileri ile birlikte fiyatlar daha da yükselmişti. Şimdi ise çok yeni bir vergi türü geldi. Bugüne kadar böyle bir vergi alınmamıştı. İkinci el araç piyasasında işlem yapan birisi alırken ve satarken vergi vermek zorunda kalacak.

İkinci el araçlara büyük vergi kapıda

Meclise sunulan bir yasa tasarısı ile birlikte bu konu gündeme geldi. Alım satım işlemleri yaparken ikinci el araçlarda binde 5 oranında vergi kesilecek.

İkinci el araçlara

Elbette satışları azaltarak daha az vergi ödemek isteyenler olacaktır. Maliye Bakanlığı bunu düşündüğü için konuyla alakalı önlem aldı. Buna göre kasko bedelinin daha altında araç satışı yapılamayacak. Böylece az vergi ödenmesinin önüne geçilecek.

Yasa taslağı TBMM genel kurulunda yasalaşmak üzere. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde yasa haline gelecek. Böylece araçlarda vergi kesinleşmiş olacak.

Exit mobile version