Ikai Oyunun Çıkış Tarihi Belli Oldu

Yayıncı PM Studios ve geliştirici Endflame, birinci şahıs psikolojik korku oyunu Ikai'nin 29 Mart'ta PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch ve PC için çıkış yapacağını duyurdu

Ikai adlı birinci şahıs psikolojik korku oyununda özellikle Japon kültürünün en karanlık hikayeleri yer alıyor. Ayrıca oyunda sadece korku ve endişe hakim. Feodal bir çağda geçen Ikai, geçmişin ve bugünün ruhlarını yenmek için mücadele eden bir tapınak rahibesini konu alıyor.

Ikai, Barselona merkezli bir bağımsız stüdyo olan Endflame tarafından geliştirilen birinci şahıs psikolojik korku oyunudur. Başlığın ilham kaynağı Japon folklorundan geliyor. Bu oyunda, feodal çağda bir türbenin rahibesi olarak “geçmişinin ve şimdinin ruhlarını yenmek için mücadele” edeceksiniz.

Geliştiricilere göre, “Ikai, kötü yaratıklara saldıramayan savunmasız bir ana karakterle klasik psikolojik korku türünün ruhunu somutlaştırıyor. Ancak, oyuncunun tehditlerle doğrudan yüzleşmesini sağlayarak, ne kaçma ne de saldırma yoluyla yeni bir korku duygusu keşfediyor”

“Oyundaki her mekanik, bu ilişkilendirilebilir çaresizlik hissini yükseltmeyi ve gergin bir atmosfer yaratmayı amaçlıyor. Bir etkileşim yolu olarak yavaş, kesin ve doğal hareketler, Ikai’nin tekinsiz dünyasına dalmayı teşvik etmek için gerçek hayatınkine benziyor”.

Yayımcı, oyunu İlk olarak Haziran 2021’de duyurdu. Ayrıca oyunun çıkış tarihi geçen yıl Ekim ayıydı. Ancak daha sonra planlandığı gibi başlamadı. Ikai’nin bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkışı gecikti. Ancak artık yeni bir çıkış tarihi nihayet resmi olarak ortaya çıktı.

Yayıncı PM Studios, Twitter aracılığıyla Ikai’nin 29 Mart’ta hem dijital hem de fiziksel olarak PC, PS5, PS4 ve Nintendo Switch’e geleceğini duyurdu.

Ikai Sistem Gereksinimleri

Minimum:

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
İşlemci: Quad-core Intel or AMD, 2.5 GHz or faster
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 470 GTX or AMD Radeon 6870 HD series card or higher
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 5 GB boş alan
Ses Kartı: DirectX compatible

Önerilen:

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
İşlemci: Intel Core i7-4770k or AMD Ryzen 5
Bellek: 16 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX1060 6GB or AMD Radeon RX 480 8GB
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 5 GB boş alan
Ses Kartı: DirectX compatible

Exit mobile version