IFTTT’nin hemen hemen tüm Gmail yetenekleri bu hafta ortadan kalkıyor

Bu Pazar gününden itibaren otomasyon ve entegrasyon hizmeti IFTTT’nin tüm Gmail eklentileri ortadan kalkıyor. Google tarafından yapılan yeni bir güncellemeyle birlikte ortaya çıkan bu durum, Gmail’in API hizmetlerini nasıl denetlediğini kökünden değiştiriyor.

İlgili Haber: Gmail, Çok Daha Şık Bir Tasarımla Android Kullanıcılarına Sunuldu

Android Police raporuna göre kullanıcılar hala “Bir e-posta gönder” ve “Kendine bir e-posta gönder” eylemlerini kullanmaya devam edebilecek fakat gelen e-postalara göre aktive olan özellikler maalesef artık kullanılamayacak.

“If This Then That” sözcüklerinin kısaltmasından oluşan IFTTT, farklı platformları bir araya getiren, özellikle akıllı evlerde popüler bir hizmet. Uygulamanın bir kullanım senaryosu kısaca şöyle: Aldığınız Gmail e-postasının etiketine göre evinizdeki Philips Hue akıllı ampül, seçtiğiniz renkte yanıp sönerek size haber veriyor.

gmail

Önceden Gmail API’larından desteğini alıp tam anlamıyla çalışan IFTTT, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan güvenlik zaafiyetiyle bu şekilde kullanılamaz hale geldi. Firmanın üçüncü parti firmalara kullanıcıların e-postaları hakkında bilgilere erişim verdiği açıklandığında Google durumu Gmail’de işleri daha sıkı tutarak düzelteceğini açıklamıştı. Yeni kuralların yayınlanmasının ardından bunlara uyum sağlamayan hizmetlerin erişimleri 31 Mart 2019’da kesilecek.

İlgili Haber: Yılın ilk büyük teknoloji fuarı CES 2019’da öne çıkanlar

Değişimle ilgili olarak IFTTT’den yayınlanan bir blog gönderisinde Google’ın yeni kurallarına uymak derin altyapı değişimlerini gerektirdiğinden şimdilik uyumun mümkün olmadığı açıklanıyor. Gönderinin devamında Google’ın güvenlik ve gizliliği korumak için attığı bu adımların desteklendiği belirtiliyor.


Aracı: Jon Porter / The Verge

Exit mobile version