IFA 2022 Teknoloji Fuarına Damga Vuran Ürünler

Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarı olan IFA 2022 Fuarı'na damgasını vuran ürün ve servisleri sizler için analiz ettik.

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarı IFA 2022 ayağı geride kaldı. Köklü geçmişi ile tanınan fuar, yaklaşık 2 yıl süren ‘pandemi etkili’ gidişatı bu sene sonlandırdı ve tamamen ‘eski günlerdeki gibi’ fiziksel formatta düzenlendi.

IFA 2021, koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz yıl iptal edilmişti. 2020’de ise (pandeminin ilk yılı) sadece 3 gün sürmüş ve çoğunlukla online sunumlarla geride bırakılmıştı.

2 – 6 Eylül tarihlerinde düzenlenen IFA 2022, dikkat çeken birçok teknolojik ürün ve hizmete ev sahipliği yaparken her ne kadar az sayıda olsa lansmanlara da sahne oldu. Genel itibarıyla 2023’te göreceğimiz yeni teknolojilerin vitrine çıktığı dev etkinlikte katlanabilir ekrana sahip laptoplar, esnek ekranlar ve inovatif mutfak teknolojileri dikkat çekti. Peki fuarda hangi teknolojik ürünler ön plandaydı, öncü markalar neler sundu, dikkatimizi neler çekti? İşte yanıtlar…

LG’nin 97 inçlik ‘Dev’ OLED Evo Modeli

LG, IFA 2022’de, unutulmaz seyir deneyimleri yaşamak için tasarlanmış, her geçen gün sayısı artan üstün, ultra geniş ekran boyutlarını içeren, geliştirilmiş premium TV serisinin bir parçası olan yepyeni modeli, 97G2’yi tanıttı.

97G2, büyük ölçülerde sürükleyici görüntüleme deneyimi sunmak için LG’nin kendinden aydınlatmalı OLED teknolojisinden yararlanan, hayranlık uyandıran 97 inç’lik bir ekrana sahip. Şimdiye kadarki en büyük ekran boyutunun gelmesiyle, LG’nin 2022 OLED TV serisi artık 42, 48, 55, 65, 77, 83, 88 ve 97 inç seçenekleriyle pazarda ayrışıyor.

ASUS Mühendislerinden Kuralları Yıkan Yeni Cihaz, OLED Monitörler ve Oyuncu Ekipmanları

ASUS, Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği IFA’da ASUS mühendislerinin türünün tek örneği olarak geliştirdiği yeni modelini tanıttı. Oldukça ses getiren Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), dünyanın ilk 17,3 inç katlanabilir OLED dizüstü bilgisayarı. Geleneksel bilgisayarlara meydan okuyan 17 Fold, ekranı daha kolay bölmeye ve içeriği düzenlemeye yardımcı olmak için ASUS’un “ScreenXpert 2” yazılımını içeriyor.

Katlanır ekranıyla tüm kuralları yıkan cihaz, eşsiz bir izleme deneyimi veya çoklu görevler için geniş bir 17,3 inç ekran sunarken, seyahat halindeyken düzgün bir şekilde katlanarak ultra kompakt 12,5 inç dizüstü bilgisayar haline geliyor. Tek cihaz, sonsuz olanak mottosuyla tasarlanan cihaz, özellikle sürekli hareket halindekilere kesintisiz üretkenlik sağlayarak ideal dengeyi yaratıyor.

HUAWEI Yeni Ürünlerini Tanıttı

Hem donanım hem de yazılım genelinde Huawei, kullanıcı deneyimlerini daha keyifli, daha iş birliğine dayalı ve kullanımı daha kolay hale getiren özellikler sunmaya devam ediyor.

Yeni HUAWEI nova 10 ve nova 10 Pro

Yeni HUAWEI nova 10 ve nova 10 Pro akıllı telefonlar, en son fotoğrafçılık trendlerine odaklanılarak geliştirildi. Akıllı telefon üreticileri geçmişte arkaya bakan kameraya öncelik verirdi, ancak en yeni sosyal medya uygulamalarının milyonlarca kullanıcısı için ön kameranın performansı çok önemli.

HUAWEI MateBook X Pro

Huawei’nin en yeni hafif akıllı amiral gemisi dizüstü bilgisayarı HUAWEI MateBook X Pro, bir dizi yenilikçi özelliği güzel bir metalik mat kaplamada bir araya getiriyor. 14,2 inç 3,1K FullView ekranıyla dikkat çekiyor ve bir MateBook’ta şimdiye kadar bulunan en gelişmiş dokunmatik yüzeye sahip.

HUAWEI MatePad Pro

Yeni nesil amiral gemisi tablet HUAWEI MatePad Pro, dış tasarım, ekran kalitesi, görsel-işitsel deneyim, yazılım ve donanım açısından güncellendi. 120 Hz yüksek yenileme hızına, %90 ekran-gövde oranı ile geldi.

Huawei Mobile Services (HMS)

Huawei’nin HMS ekosistemi etkileyici bir hızla gelişmeye devam ediyor. Kullanıcılara birden fazla cihazda üstün haritalama ve gezinme, arama, posta ve alışveriş özellikleri sunmak için sürekli olarak yenileniyor. Huawei şu anda 45 milyonu Avrupa’da olmak üzere aylık 580 milyon aktif kullanıcıya sahip AppGallery pazarına yatırım yapmaya devam ediyor.

LG – Playmobil Figür Oyuncak Koleksiyonu

LG, IFA 2022’de Almanya’nın ünlü oyuncak üreticisi PLAYMOBIL iş birliğiyle oluşturduğu LG temalı özel bir oyuncak koleksiyonunu tanıttı. Sevimli yeni figürler ve oyuncak cihazlar, LG’nin F.U.N (First, Unique and New – İlk, Benzersiz ve Yeni) müşteri deneyimleri yaratma hedefiyle uyumlu bir dizi çevrimiçi ve çevrimdışı etkinlikte, gelecek yıldan itibaren satışa sunulacak.

Samsung Daha Akıllı Bir Yaşam Vizyonunu Paylaştı

Samsung, daha akıllı bir yaşam ve sürdürülebilir bir gelecek vizyonunu bir kez daha ortaya koydu. IFA 2022 çerçevesinde bir basın toplantısı düzenleyen Samsung, ürün kategorilerinde bağlanabilirlik, kişiselleştirilebilirlik ve sürdürülebilirlik için yeni olasılıkların kilidini açan yenilenmiş SmartThings’in altını çizdi.
Ürünlerin geliştirilmesi sırasında sürdürülebilirlik esaslı üretim alışkanlıklarının tasarım süreçlerinin temelini oluşturduğunu belirten Gürsoy, bu noktada Samsung Mobil iş biriminin üretim sürecinde kullandığı atık balıkçı ağları sayesinde 2022 yılı sonuna kadar 50 tona yakın atığın doğaya karışmasına engel olmayı hedeflediğini belirtti.

Daha sürdürülebilir bir eğlence için ise Samsung, Wi-Fi yönlendiriciler gibi cihazlardan gelen ışık ve radyo frekanslarına maruz kalarak şarj olan SolarCell Remote’u tanıttı. Samsung, bu tasarımla yedi yıl içinde 200 milyondan fazla pilin çöpe gitmesini engelleyebileceğini öngörüyor. Bu yıl Samsung, diğer üreticilerin de daha sürdürülebilir olabilmesi için bu tasarımın lisansını halka açıyor.

Son olarak yapay zeka ve bağlantılı teknolojiler ile enerji tüketiminde optimizasyon sağladıklarını vurgulayan Gürsoy; “Örneğin AI Eco Bubble çamaşır makineleri çamaşırların kirlilik seviyesini analiz ederek %74’e kadar deterjan tasarrufu sağlıyor.” dedi.

Akıllı Ev ve Yeni Ağ Çözümleri ile TP-Link

TP-Link IFA’da akıllı ampuller, akıllı kapı zilleri, güvenlik kameraları ve akıllı sensörler dahil bir dizi yeni IoT ürününü tanıttı. Bu ürünlerden bazıları şunlar:
– Tapo akıllı ampuller ile daha fazla enerji tasarrufu sağlayan bir yaşam tarzının keyfi çıkarılıyor. 9W olan Tapo L530E akıllı ampulün parlaklık seviyesi 60W akkor ampulle eşdeğer.
– Tapo akıllı kapı zilleri ve güvenlik kameraları hem konfor hem güvenlik sunuyor. Tapo D230S1 akıllı kapı zili ile eve gelen teslimatı örneğin verandaya yönlendirmek mümkün oluyor.
– Tapo akıllı sensörler ve akıllı hub ile evi yenileyip daha fazla konfor ve rahatlık yaşanabiliyor. Örneğin Tapo T100 hareket sensörü eve gelindiğinde hareketi algılayıp ışıkları otomatik yakabiliyor.
TP-Link, Wi-Fi 6E ürünleriyle daha iyiye doğru evrildi ve kullanıcıların Wi-Fi deneyimini bir üst seviyeye çıkardı.
– IFA’da TP-Link standında yer alan Archer AXE200 Omni, yenilikçi mekanik olarak dönen antenlere sahip. Dönen antenler, geleneksel antenler için gereken manuel ayarlar yerine yönlendirici veya uygulama tarafından otomatik olarak ayarlanabiliyor.
– Deco XE200, önde gelen Wi-Fi 6E tüm ev Mesh teknolojisiyle AI-Driven Mesh teknolojisini bir araya getiriyor. 200’den fazla cihaz kapasitesiyle Wi-Fi kapsama alanını önemli ölçüde genişletiyor.

Vestel’in Yeni Teknolojileri

IFA Tüketici Elektroniği ve Beyaz Eşya fuarındaki 3 bin metrekarelik standında yeni ürünlerini tanıtan Vestel’in sürdürülebilirlik vizyonuyla ürettiği tüketici elektroniği, beyaz eşyalar, akıllı ürünler, elektrikli araç şarj cihazları, profesyonel ekranlar, otomotiv ve batarya çözümlerinden oluşan yeni ürün yelpazesi fuarda büyük ilgi gördü.

Yerli Üretim Batarya ile Vestel Şarjlı Dik Tip Süpürge

Vestel, bataryasını kendi ürettiği yeni şarjlı dik tip süpürge modelini de IFA’da tanıttı. Tasarım ve üretimi tamamıyla yerli kaynaklarla yapılan ve seri üretimine başlanacak olan şarjlı dik tip süpürgesi Vestel S50, mıknatıslı duvara asma aparatı ve tek şarjla 80 dk’ya varan çalışma süresi ile öne çıkıyor.

Ekran Teknolojileri

Vestel’in fuarda tanıttığı ekran teknolojileri OLED TV, Mini LED TV, Quantum Dot TV, 8K TV, Philie TV ve TV With Me ürünleri de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Vestel, 8K TV’nin harika tasarımı sayesinde de ekran teknolojisi ile üstün çözünürlüğü bir araya getiriyor. 7680×4320 pikseli bulunan Vestel 8K TV, kullanıcıların televizyonlarından bekleyebilecekleri daha yüksek bir standart sağlıyor.

Fuarda sergilenen Dolby Vision IQ teknolojisi ise, odadaki değişen ışıklandırmaya ve oynatılan farklı içerik türlerine dinamik olarak uyum sağlarken cihazın tüm yeteneklerini de en üst düzeye çıkartıyor.

Prime+ Dijital Bilgilendirme Ekranları

Fuarda ilgi gören bir diğer ürün ise yenilikçi ekran çözümleri sunan yeni nesil Dijital Bilgilendirme Ekranları: Vestel Prime Plus Serisi. Seri, sunduğu UHD çözünürlük, farklı parlaklık (500, 700) ve boyut seçenekleri (43”, 50”, 55”, 65”) ile pazarın ihtiyaç ve beklentilerine cevap veriyor. Prime+ serisi, Android 9.0 platformu ile çalışıyor.

IFX Plus Serisi

Vestel’in en son IFX Plus Serisi ekranları (65”, 75”, 86”), öğretmenlerin merak uyandıran ve esnek bir öğrenme ortamı yaratmalarına yardımcı oluyor.

Be A Chef

Vestel, Be A Chef dijital hizmeti ile kullanıcılara ünlü şefler tarafından hazırlanan tarif ve ipuçlarını kullanarak bir şef gibi yemek pişirme imkânını sunuyor.

HONOR 70, “IFA’nın En İyisi” Oldu

HONOR, IFA Tüketici Elektroniği Fuarı’nda global medyadan toplam 35 ödül kazandı. Berlin’de lansmanı yapılan HONOR 70 ise çeşitli kategorilerde tam 21 ödüle layık görüldü. Çok sayıda küresel lider teknoloji medyası, HONOR 70’i “IFA’nın En İyisi” olarak seçti.

HONOR 70, Sony’nin yeni IMX800 görüntü sensörünü kullanan ilk akıllı telefon olması ile bu kategoride dikkat çeken bir kamera performansı sunuyor. Video içerik üreticilerinin tam olarak isteğini karşılayan, Solo Cut Modu ile Vlog çekimleri için yepyeni bir yöntem sağlayan cihaz, IFA’da kullanıcıları ve ziyaretçileri etkilemeyi başardı.

Arzum’un Teknoloji Rüzgârı

Türkiye’nin önde gelen elektrikli ev aletleri markası Arzum, uluslararası tüketici elektroniği ve teknoloji endüstrisinin önde gelen ticaret fuarı IFA Berlin’de yerini aldı. 2-6 Eylül 2022 arasında, dünyanın dev şirketlerini buluşturan fuarda Arzum, özel olarak hazırladığı standında dört gün boyunca en son teknoloji ve etkileyici tasarımlara sahip, birbirinden inovatif ürünlerini sergiledi. Türkiye’de bir ilk olan, karıştırarak sütlü Türk kahvesi pişirme özelliğine sahip, Arzum OKKA ailesinin en yeni üyesi Arzum OKKA Rich Spin M fuarın ve standın en gözde inovatif ürünlerinden biri oldu.
Fuarda ayrıca ünlü Alman şef Alex Wahi Arzum ürünleri ile hazırladığı özel tarifleri ziyaretçilerin beğenisine sundu. Şef Alex Wahi Arzum OKKA mutfağında da OKKA Rich ürününü kullanarak birbirinden lezzetli içecekler hazırladı.

BEKO Su Tasarrufuna Dikkat Çekti

Beko, bu yıl fuarda SaveWater teknolojilerini tanıttı. SaveWater teknolojisi ile tasarlanan çamaşır makinesi, kurutma makinesi ve bulaşık makinesi, temizleme performansından ödün vermeden su tasarrufu sağlıyor. SaveWater teknolojisiyle tasarlanan kurutma makinesinin su tankında, çamaşır makinesinin su girişine bağlı bir boşaltma sistemi bulunuyor. Kurutma makinesi her çalıştırıldığında su tankında 5,2 litreye kadar su topluyor. Tankta biriken suyun doğrudan çamaşır makinesine verilmesiyle her yıkamada 5,2 litreye kadar su tasarrufu sağlanıyor.

Gıda İsrafını Azaltmaya Yardım Eden Grundig Buzdolabı

AeroFresh teknolojisine sahip Grundig buzdolaplarındaki yeni nesil no-frost teknolojisi, gıdaların tazeliğini daha uzun süre koruyor. AeroFresh teknolojisi, buzdolabının içinde eşit bir ısı dağılımı yapılmasını sağlarken, ısı dalgalanmalarının ve dehidrasyonun önüne geçiyor. Buzdolabı gıdaların nemini ve tazeliğini korurken, gıda israfını da engellemeye yardımcı oluyor.

Exit mobile version