iF Design Award Yarışmasının Ödüllü Tasarımları

Almanya merkezli dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden iF Tasarım Ödülleri 2022 (iF Design Award), göz kamaştırıcı ürün ve hizmetleri sayfalarımıza taşıdı…

Her yıl düzenlenen ve uzmanların değerlendirmesi ile birçok farklı kategoride en başarılı tasarımların ödüllendirildiği iF Design Award’ın merakla beklenen 2022 yılı ayağı tamamlandı. iF Design Award 2021’e 50’den fazla ülkeden 10.000’i aşkın başvuru yapıldı.

1953 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen iF Design Ödülleri’nde dünyanın dört birçok ülkesinden binlerce ürün bu yıl marka ürün tasarımı, iletişim tasarımı, ambalaj tasarımı, iç mimari, profesyonel konsept ve hizmet tasarımı gibi kategorilerde yarıştı. Ürünler inovasyon, işlevsellik, kalite, dayanıklılık ve ergonomi açılarından incelendi…

Peki çarpıcı ve fonksiyonel tasarımların ödüllendirildiği dev organizasyonda hangi ürünler öne çıktı? Detaylı analizler sonucunda tasarım alanındaki başarısı taçlandırılan en iyi ürünleri belirledik. 2022 yılının ödülleri arasındaki favorilerimize gelin birlikte göz atalım…

İşte iF Design Ödüllü Tasarımları

Samsung Galaxy Z Flip3 ve The Freestyle

Samsung, iF 2022 Tasarım Ödülleri’nde taşınabilir ekran/eğlence cihazı ‘The Freestyle’, katlanabilir ekrana sahip akıllı telefonu ‘Galaxy Z Flip3’ ve kablosuz elektrikli süpürgesi ‘Bespoke Slim’ ile Altın Ödül’e layık görüldü.

Samsung’un Altın Ödül’e layık görülen, sadece 830 gram ağırlığındaki taşınabilir eğlence ve projeksiyon cihazı The Freestyle, 180 derece dönebilen yapısıyla, duvar, tavan veya zemine yansıtma sağlayan portatif bir ekran olarak öne çıkıyor.

Göz alıcı tasarımı, çığır açan katlanır ekranı ve geliştirilmiş donanımları ile ‘Altın Ödül’e layık görülen Samsung Galaxy Z Flip3 ise gerçek anlamda kişiselleştirilmiş bir akıllı telefon deneyimi sunuyor.

Hyundai SEVEN

Kasım 2021’de AutoMobility LA’da tanıtılan yeni elektrikli spor otomobil (SUEV) konsepti Hyundai SEVEN, Profesyonel Konsept disiplininde ödül kazandı. SEVEN konsepti, Hyundai’nin özel elektrikli araç (BEV) vitrini olan IONIQ markasıyla sunuluyor. Yeni bir çağın habercisi olan SEVEN’in aerodinamik oranları ve uzatılmış dingil mesafesi, kendisini içten yanmalı motorlarla çalışan geleneksel SUV’lerden ayırmak için Hyundai Group’un Elektrikli-Global Modüler Platformu’ndan (E-GMP) yararlanıyor.

Hyundai Collection Taşınabilir Evcil Hayvan Evi

Hyundai Collection’ın Taşınabilir Evcil Hayvan Evi sürdürülebilir evcil hayvan hareketliliğini destekliyor. Güvenli, konforlu evcil hayvan taşımacılığı için ISOFIX bağlantı noktalarıyla aracın arka koltuğuna sabitlenebiliyor. Ayrıca evde köpek kulübesi olarak ve evcil dostlarımızın dışarıda rahat etmesi için de kullanılabiliyor.

Hyundai Collection Ultra Hafif Manyetik Şemsiyesi

Hyundai Collection’ın Ultra Hafif Manyetik Şemsiyesi de kapılara, bölmelere ve diğer metal duvarlara kolayca tutturmak için içinde bir mıknatıs bulunan süper hafif bir ürün. Markanın kurumsal renkleriyle sunulan bu yaşam tarzı ürünler, günlük yaşamı otomobillerle ilişkilendirerek üst düzey bir konfor sağlıyor.

OPPO Find N

OPPO’nun ilk katlanabilir amiral gemisi modeli OPPO Find N, iF Tasarım Ödülleri’nde ürün tasarımı ve kullanıcı deneyimi alanlarında iki ödül kazandı. Geçtiğimiz yıl aralık ayında piyasaya sürülen OPPO Find N’in genel tasarımı her iki ekranın deneyimini optimize eden benzersiz bir ekran oranıyla geliyor.

İç ekran 8.4:9 en boy oranına sahip ve doğrudan yatay modda açılıyor. Böylece kullanıcılar cihazı tekrar döndürmek zorunda kalmadan video izleyebiliyor, oyun oynayabiliyor veya kitap okuyabiliyor. Katlandığında sahip olduğu 18:9 en boy oranı ise tek elle kullanımı kolay bir ekranla kullanıcılara eksiksiz ve alışılmış bir akıllı telefon deneyimi sunuyor.

LG OLED Objet Koleksiyonu

Lifestyle TV serilerinden biri olan LG OLED Objet Koleksiyonu, minimalist stili ve nötr renklerin zarif kullanımıyla her odaya mükemmel şekilde uyum sağlayan, her türlü iç mekana anında sofistike bir görünüm ve görsel uyum kazandıran şövale benzeri tasarımıyla iF Altın Ödülü’ne layık görüldü. LG OLED Objet Koleksiyonu ile kullanıcılar, maksimum görüntüleme deneyimi için kapağı indirip ekranın tamamını ortaya çıkartabiliyor veya yalnızca seçilmiş yaşam tarzı işlevlerini görmek için ekranı kısmen kapatabiliyor.

MINI + STARBUCKS Projesi

Ödüle layik görülen proje, Starbucks Coffee Korea ve MINI Korea’nin “Farklıyız ama birlikte oldukça iyiyiz” sloganıyla ortak bir marka kampanyasını esas alıyor. Starbucks mağazalarında kampanyaya özel hazırlanan içecekler, ürünler, etkinlikler ve çeşitli görsellerle kampanya, çok farklı tat ve özelliklerin bir arada olduğu konusunda olumlu bir mesaj verdi. Tüm kampanya ürün tasarımları, MINI’nin ikonik otomobil şekilleri ve yarış çizgileri ile birlikte MINI’nin iki yeni otomobil rengi olan Zesty Yellow ve Island Blue’yu kullandı.

Braun X

Ödüllü Braun X, Braun’un ilk hibrit düzelticisi. Düzeltme, tıraş ve şekillendirme için sağlam, esnek, tam metal bir bıçağa sahip. 360° kauçuk kavramalı basit, ince ve kompakt tasarım, duş altında bile hassas ve kontrollü farklı sakal stilleri oluşturmak için ergonomi ve çok yönlü kullanım için optimize edilmiş. Kolay kullanım için her iki yönde de kullanılabiliyor.

SberBox Time

SberBox Time, akıllı hoparlör, TV ve çalar saat olarak işlev gören 3’ü 1 arada bir multimedya merkezi. Beyaz mat cam ekranlı mekanik bir saat form faktörü içine yerleştirilmiş, iki kavramı – zaman ve teknoloji – tek bir tasarımda birleştiriyor. Bir medya oynatıcı olarak SberBox Time, kullanıcılara birden fazla ev eğlencesi fırsatı sunuyor.

Android 12 İşletim Sistemi

En iyi mobil işletim sistemi dalında Android 12 ile ödüle layık görülen Google Inc., şüphesiz Apple rekabetinde ciddi bir ivmeye de merhaba demiş oluyor. Android 12, işletim sistemi tasarımına yönelik kalıcı, herkese uyan tek beden yaklaşımına meydan okuyan uyumlu bir yazılım ve donanım deneyimi olarak yorumlanıyor. Material You, hem Google’a hem de açık kaynak topluluğuna daha kişisel, erişilebilir ve uyarlanabilir bir deneyim getiren Google’ın en son tasarım dili.

3M Kids Hearing Protection Plus

Kids Hearing Protection Plus, üç yaş ve üzeri çocuklar için geleneksel işitme koruma kategorisini yeniden tanımlıyor. Sağlam tasarım, metal takviyeli kafa bandı, malzeme seçenekleri ve birinci sınıf malzemesi ile piyasada türünün tek örneği. Bu kulaklık, gelişmekte olan genç kulaklarda kalıcı hasara neden olabilecek yüksek sesli kullanım ihtimaline karşı mükemmel. Öğrenciler arasında konsantrasyonu ve performansı artırmak ya da işitsel uyaranlara karşı aşırı tepkisi olanlara yardımcı olmak için sınıflarda da harika.

Beniv+

Beniv, ev aletlerinin estetiği göz önünde bulundurularak yaşam alanlarında kullanım için tasarlanmış çok fonksiyonlu kompakt non-invaziv bir ventilatör. Ürün detaylarındaki sayısız yenilik, cihazın güvenilir, kullanışlı ve yalın bir geliştirme olarak öne çıkmasına yardımcı oluyor. Tasarımcılar, kullanıcının eğlenceli bir şekilde mümkün olduğunca az etkileşim kurması için arayüzü olabildiğince basit hale getirirken tıbbi bir cihaz gibi de hissettirmiyor.

FIDUX | Banking & Finance Ecosystem & Remote Service

Bankacılık uygulaması alanında ödüle layık görülen FIDUX, Atruvia AG tarafından sunuluyor. Bankacılık köklü bir paradigma değişikliği yaşıyor: Gelecekte bankacılık çoğunlukla evden veya hareket halindeyken akıllı telefondan yapılacak. Bu kapsamda Fiducia’nın bankacılık uzmanlarıyla iş birliği içinde yeni bir bankacılık ekosistemi odağında bir tasarım konsepti oluşturuldu. Bu uygulama, dağıtılmış bir çalışma ortamında danışmanlar için oldukça verimli bir iş yeri ve evden bağlanan müşteriler için uzaktan koçluk etkileşimleri sağlıyor. Uygulama, günlük bankacılık işlemlerini mümkün kılıyor ve ekosistem de kişisel, güvenilir bir uzaktan ilişki kurmayı temel alıyor.

Cricut Mug Press

Cricut Mug Press, en son yeniliklerinden biri; insanlara evlerinin rahatlığında kendi kupa başyapıtlarını yaratma yeteneği vadediyor. Yaratıcılığı herkes için erişilebilir kılıyor.

Black Shark 5 Series

Ve mobil-oyun konseptinin ödüllü yıldızı Blackshark 5 serisi, ideal kavrama ve boyut dengesine sahip en yeni oyun telefonu olarak tanımlanıyor. Blackshark, öncül modellerine göre elle tutuluşu optimize ederken cihazın ağırlığını da azalttı. Orijinal manyetik powerlifting, fiziksel tuşların gerçekçiliğini ve kontrol hissini artırırken omuz tuşu gerçek zamanlı olarak kullanılabilyor. Blackshark 5 serisi, profesyonel e-sporlarla karşılaştırılabilir bir oyun deneyimi sağlayan eksiksiz bir mobil oyun deneyimi sunuyor.

Apple AirTag

AirTag, konum verilerini gizli ve güvenli tutarken, Apple’ın Find My uygulamasını kullanarak kullanıcıların en önemli öğeleri takip etmelerine ve bulmalarına yardımcı olan küçük ve zarif bir şekilde tasarlanmış bir aksesuar. Her yuvarlak AirTag, hassas şekilde işlenmiş cilalı paslanmaz çelik içerir, metin ve çeşitli emojiler dahil ücretsiz gravür ile kişiselleştirilebilir ve suya ve toza dayanıklıdır.

1953’ten beri…

1953’ten beri tasarımcılar ve üreticiler, tasarım için ünlü iF etiketini kazanmak için çaba sarf ediyor. Hannover merkezli iF International Forum Design GmbH tarafından verilen iF Tasarım Ödülü, Red Dot Tasarım Ödülü ve IDEA (Uluslararası Tasarım Mükemmelliği Ödülü) ile birlikte dünyanın en iyi üç tasarım ödülünden biri olarak kabul ediliyor. Bir iF Tasarım Ödülü kazanmak, olağanüstü tasarım ve olağanüstü müşteri hizmeti için kalitenin teyidi olarak nitelendiriliyor ve hem tüketiciler hem kullanıcılar için, iF Tasarım Ödülü işareti taşıyan bir ürün, sınıfının en iyisi olarak kabul ediliyor.

Dokuz farklı kategori

Ödüller Ürün, Paketleme, İletişim, Profesyonel Konsept, İç Mimari, Mimari, Hizmet Tasarımı, Kullanıcı Deneyimi (UX) ve Kullanıcı Arayüzü (UI) gibi, toplam dokuz farklı kategoride ayrıntılı değerlendirmeler gerçekleştiriyor.

 

Exit mobile version