IDM İndirme Butonu Çıkmıyor, Çözümü Nedir?

IDM indirme butonu çıkmıyor ve bu nedenle bazı videoları indiremiyor musunuz? Bunun sebebini ve çözümü öğrenin.

IDM İndirme Butonu Çıkmıyor, Çözümü Nedir?

IDM indirme butonu çıkmıyor mu? Bu sorun ile çok sayıda internet kullanıcısı karşılaşıyor. Kullanıcılar, internette gezinirken görmüş olduğu videoları indirmenize imkân tanıyan Internet Download Manager’ın indirme butonunun sadece belirli video paylaşım platformlarında görünmediğini bildiriyor.

Peki, buna yol açan faktör tam olarak nedir? IDM, hangi web sitelerinde çalışmıyor ve buna yönelik hangi çözüm yolları uygulanabilir? Gelin, bu soruların cevabını öğrenelim.

Bazı Videolarda Neden IDM İndirme Butonu Çıkmıyor?

Internet Download Manager’ın web sitesinde de ifade ettiği gibi bazı videolar telif hakkı ile korunur. Örneğin YouTube’da yer alan videoların büyük bir kısmı kullanıma açık değildir. Video paylaşım platformundaki videoların yalnızca çok az bir kısmı kullanım haklarını izleyicilere veriyor.

IDM, geriye kalan korumalı videoların indiremiyor. Bu videolar çeşitli koruma yöntemleri ve yasalar ile korunmasından ötürü bu videoları indirmek mümkün değildir.

Videoları indirmek için en yaygın şekilde kullanılan araçlardan biri olan IDM eğer bazı videolarda çıkmıyorsa büyük bir olasılıkla web sitesinin kullandığı protokol buna izin vermiyordur.

IDM İndirme Butonu Çıkmıyor ise Ne Yapılmalı?

Videonun eğer telif hakkı ile korunmadığından eminseniz, videonun indirilmesi eğer herhangi bir yasal soruna neden olmayacaksa bu durumda alternatif yöntemler izleyebilirsiniz. Örneğin bu amaç doğrultusunda Chrome video indirme eklentilerini tercih edebilirsiniz.

Telif hakkı yasasına göre telif hakkı sahibi eğer videoyu indirmek için size izin vermezse o videonun bir kopyasını almanız yasa dışıdır. Buna hem kişisel kullanım hem de ticari amaçlı kullanım dahildir. Kısacası videoyu ticari amaçla indirmek, çoğaltmak ve dağıtmak ile sadece kişisel bir amaç doğrultusunda indirmek aynı kapıya çıkıyor.

Bu nedenle YouTube gibi video paylaşım platformları üzerinden yayımlanan televizyon dizileri, şarkı klipleri ve diğer yasalarla korunan içerikleri indirmekten kaçınmalısınız.

Kendi videonuzda kullanmak üzere indirebileceğiniz, telif hakkı ile korunmayan videolar arıyorsanız Creative Commons adı altında yayımlanan videoları tercih edebilirsiniz. Tabii ki bunları YouTube gibi platformlarda bulmanız oldukça zor olabilir. Bazı videolar telif hakkına tabi olsa bile CC lisansı ile yayımlanabilir çünkü bu videoları kullanıcılar yayımlıyor.

Bu platformların yerine Pexels gibi siteleri tercih edebilirsiniz. Bu sitede ücretsiz fotoğrafların yanı sıra ücretsiz videolar da bulunuyor. Arama kısmına ilgili kelimeleri yazdıktan sonra “Videolar” seçeneğine tıklayabilir ve o konu ile ilgili videolara ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version