iCloud Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Kafanızda iCloud şifremi unuttum, hesabımın şifresini nasıl sıfırlarım gibi sorular mı var? Bu sorulara yanıt veren yöntemleri inceleyin.

iCloud şifremi unuttum, ne yapmalıyım diyorsanız doğru yere geldiniz. Bu hesaplar, sahip olunan tüm Apple cihazlarında kullanılan tek hesaptır. Bir kullanıcı eğer hesabının şifresini unutursa cihazlar arası senkronizasyon özelliğini de kullanamayacaktır.

Siz de iCloud şifremi hatırlamıyorum diyorsanız endişelenmeyin. Şifrenizi sıfırlamak için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor.

iCloud Şifremi Unuttum, Şifre Sıfırlama Yolları Neler?

iCloud hesap şifrenizi unutmanız hâlinde başvurabileceğiniz yöntemler arasında bunlar yer alıyor. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

iCloud Şifremi Unuttum, Şifre Sıfırlama Yolları Neler?

1. Apple ID Sayfasından Şifre Sıfırlama

Bundan sonra gösterilecek olan talimatlar, kullanıcı tarafından belirlenen güvenlik faktörüne bağlı olarak değişiklik gösterir. İki faktörlü kimlik doğrulama seçeneğini etkinleştirdiyseniz numaranıza bir kod gönderilir. Hesabınızın şifresini değiştirmeniz için size gönderilen bu doğrulama kodunu girmeniz gerekir.

2. Başka Cihazdan Şifre Sıfırlama

Apple kimliği, her Apple kullanıcısı için büyük önem taşıyor. iCloud’daki verilere, dosyalara erişmenize, mesajlaşmanıza, App Store ve Apple Music gibi hizmetlere erişmenize, cihazlar arası senkronizasyon özelliğinden yararlanmanıza ve çok daha fazlasına olanak tanıyor.

Apple ürünü olarak sadece iPhone kullansanız bile Apple kimliğinin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Bu kadar önemli olan bir şeyi kaybetmekten ne yazık ki sizi pek çok özellikten mahrum bırakacak ve Apple hizmetlerini doğru düzgün kullanamamanıza neden olacaktır.

Neyse ki yukarıda yer alan iki yöntemden birine başvurarak Apple kimliğinize yeniden erişebilirsiniz. Bu yöntemler, iCloud şifresi bulma yöntemleri değildir. Hiçbir yöntem size mevcut şifrenizi vermez ama yeni bir şifre belirlemenize yardımcı olur.

Bu yöntemleri uygulayıp yeni şifrenizi seçtikten sonra dikkatli olmayı unutmayın, aksi durumda yeniden şifre sıfırlama yollarına başvurmak zorunda kalabilirsiniz.

Exit mobile version