Hyundai Arabalar Yeni Sorunlara Neden Oluyor

Herkesin en beğendiği markalar içerisinde yer alan Hyundai arabalar yeni sorunlara neden oluyor. Şirket bu konuda önemli bir adım attı.

Otomativ şirketleri son dönemlerde pek iyi zamanlar geçirmiyor. Satış rakamlarında meydana gelen gerileme bunun en büyük göstergeleri arasında. Ayrıca bu tür firmalar genellikle salgından çok daha fazla etkilendi. Özellikle de Asya merkezli şirketlerin bu konuda daha şanssız olduğunu söyleyebiliriz.

Avrupa ve ABD merkezli firmalar yine benzer şekilde sorunlar yaşıyor. Ancak hiçbirisi Hyundai kadar şanssız olmadı. Şirket tarafından satın alınan batarya hücreleri problemli çıktı. Bu hücreler yangınlara neden oluyor.

Hyundai arabalar yeni sorunlara ve ölümlere yol açıyor

Hyundai şirketi otomotiv alanında son derece güçlü. Ancak bu onun tüm ekipmanları üretebileceği anlamına gelmiyor. İşte tam da bu nedenle Hyundai firması bir miktar daha temkinli yaklaşıyor. Mesela batarya hücrelerini kendisi üretmiyor.

Hyundai arabalar yeni sorunlara

LG ile işbirliği yapan Hyundai firması araç bataryalarını genellikle bu şirkete yaptırıyor. Böylece çok daha az masrafla yüksek kazanç elde edebiliyor. Fakat son zamanlarda batarya hücreleri ile ilgili çok büyük sorunlar ortaya çıktı. Batarya hücrelerinde yer alan katot ile anotu ayran materyal yangına neden oluyor.

Araçların kendiliğinden alev almasına neden olan bu problem, Hyundai tarafından gözardı edilmedi. Bu nedenle şirket elektrikli araçlar başta olmak üzere birçok otomobilini geri çağırdı. Apple ile ortaklık ihtimali olan Hyundai böylece karizmayı çizdirdi. Bu haberle ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version