Hugging Face, OpenAI’ın Özel GPT’lerine Rakip Sunuyor

Hugging Face, OpenAI'ın GPT Builder'ına bir rakip sunuyor. Ayrıca GPT Store'a da çok benzer bir alternatif geliştirildi.

Hugging Face, OpenAI'ın Özel GPT'lerine Rakip Sunuyor

Açık kaynak yapay zeka topluluğu söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk isimlerden biri olan Hugging Face, üçüncü taraf, kişiselleştirilebilir Hugging Chat Assistants’ı duyurdu.

OpenAI’ın ChatGPT’sine açık kaynak bir alternatif olan Hugging Chat’in kullanıcılara sunduğu yeni özellik, kullanıcılarının OpenAI’ın özel GPT Builder’ına hem işlevsellik hem ana amaç açısından oldukça benziyor.

Sunulan yeni özellik, belirli özelliklere sahip, kullanıcı tarafından belirlenen bir alana yoğunlaşan kişiselleştirilmiş bir AI sohbet botunu kolay bir şekilde oluşturmasına olanak tanıyor. ChatGPT’nin GPT Builder’ının aksine ChatGPT Plus ya da daha küçük ekipler için sunulan Team veya ihtiyaçlara bağlı olarak belirlenen özel abonelik planları gibi ücretli bir abonelik gerektirmiyor.

Hugging Face Kişiselleştirilmiş Botlar Oluşturmaya İzin Verecek

Phillip Schmid, duyuruyu eskiden Twitter olarak bilinen X isimli sosyal medya platformu üzerinden yaptı. Kullanıcılarının birkaç tıklama ile yeni bir kişiselleştirilmiş sohbet botu oluşturabileceğini açıkladı.

Schmid ayrıca yeni özellikleri OpenAI’nin özel GPT’leri ile açık bir şekilde karşılaştırdı. Ücretsiz olmasının yanı sıra GPT Builder’ın tamamen OpenAI tarafından geliştirilen büyük dil modellerine dayanması.

Hugging Chat Assistant kullanıcıları ise bunun aksine Meta’nın Llama 2’sinden Mistral’ın Mixtral’ına kadar pek çok seçenek arasından seçim yapabiliyor.

Geçen ay sunulan GPT Store ile OpenAI gibi Hugging Face de kullanıcıların aralarında seçim yapıp kullanabileceği bir alan hazırladı. Bu bölüm, tasarıma kadar GPT Store ile benzerlik taşıyor.

Exit mobile version