Huawei’ye Sırtını Dönenlerde Bugün: Qualcomm Anlaşmadan Çekildi

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden bir tanesi olarak bilinen Qualcomm, Huawei ile olan bütün bağlarını koparma kararı aldı. Özellikle de ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları bunda en önemli etkenlerden birisiydi.

Son dönemlerde ABD ile Dünyanın geriye kalan diğer ülkeleri arasında bazı gerginlikler yaşanıyor. Avrupa ile de bazı zamanlarda ticaret üzerinden çatışan ABD, Çin’e ise hiç acımadı.

Qualcomm ABD’nin kararlarına uydu

Son olarak Snapdragon 855 gibi yonga setleri üreten Qualcomm, Dünya üzerinde en iyi olarak kabul ediliyordu. Neredeyse bütün akıllı telefon üreticilerine yonga seti satan şirket, Huawei ile olan anlaşmasını bozdu.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinin bir tanesi olmayı başaran Huawei, ilk olarak Google tarafından darbe almıştı. Daha sonra peşi sıra bütün ABD şirketleri Huawei’ye sırtını döndü. Şu an ise kimse tam olarak ne olacağını ve nasıl bir yol izleneceğini bilmiyor.

Sizce ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, daha fazla büyüyecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version