Huawei’nin Harmony İşletim Sistemi 2020’de Birçok Cihazda Kullanılacak

Ağustos ayının başlarında, Huawei ilk önce uzun söylentili işletim sistemi Harmony OS’un açılışını yaptı. O zamanlar şirket, Honor Vision TV’de çalışan yeni çekirdek sistemi olan işletim sistemini tanıttı, daha iyi performans ve gelişmiş güvenlik talep etti.

Tam bu sırada şirket, Harmony OS’nin Huawei veya Honor’dan gelen akıllı telefonlara ve tabletlere ulaşamayacağını ve Android’in bu cihazlarda standart kalacağını belirtti. Görünüşe göre Huawei, Harmony OS’u gelecek yıl daha fazla ürüne ulaştırmayı planladığı için bu konudaki tutumunu korumak istiyor.

Raporlar Huawei ile ilgili gerçeği ortaya çıkardı

Reuters’in yakın tarihli bir raporuna göre Huawei’den bir sözcü; şirketin Harmony OS’yi gelecek yıl daha fazla ürüne yaymayı planladığını açıkladı. Ancak şirketin işletim sistemini telefonlarına, tabletlerine veya bilgisayarlarına taşıma planı hala yok. Şirketin planları ilk önce devlet destekli Shenzhen Special Zone Daily gazetesi tarafından rapor edildi.

Huawei’nin, Google’ın Android’ine alternatif olarak ABD’de uygulanan ticari kısıtlamaları takiben Harmony OS’yi piyasaya sürdüğünü belirtmekte fayda var. Ticaret kısıtlamaları; şirketin ABD firmaları tarafından teknolojiye erişimini engellemekle tehdit ediyor. Bu yüzden ilk önce Harmony OS’yi piyasaya sürdü.

Exit mobile version