Huawei Türkiye Açıklaması: Ülkenize Güveniyoruz!

LONDON, UK - November 29th 2018: Huawei security issues. Silhouette of a hand holding a padlock in front of the Huawei logo.

Dünyanın en büyük AR-GE merkezlerinden bir tanesi olarak bilinen Huawei Türkiye açıklaması, oldukça pozitifti. Türkiye’deki bilgi ve iletişim teknolojileri ekosisteminde büyük bir yer edinmek isteyen firma, çalışmalarına da bu doğrultuda devam ediyor. Hadi gelin konuyla ilgili tüm detaylara birlikte göz atalım.

Çin merkezli bu şirketin Türkiye’deki toplam yatırımı yaklaşık olarak 520 milyon TL civarında. Bu, özellikle de ekonominin zor dönemlerde olduğu şu günlerde büyük bir katkı sunuyor. Birçok BT uzmanını eğiten ve BT yeteneklerine de katkıda bulunan Huawei, büyük bir hızla büyümeye devam ediyor. En azından Türkiye’deki yatırımlarını daha da geliştirme çabasında.

Huawei Türkiye açıklaması oldukça olumlu

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin direktörü Hüseyin Hai yine bu konuyla ilgili oldukça olumlu görüşler ortaya koydu. Bu merkez 30’dan fazla ülkede 40 kurumsal müşteriye destek sunarak kritik rol oynamayı başardı. Güney Amerika’dan Asya’ya kadar neredeyse her yerde kullanım sağlandı.

Huawei Türkiye açıklaması

Türkiye’ye toplam 260 milyon dolar giriş sağladıklarını ve bununla gurur duyduklarını söyleyen firma, işbirliğinin devam edeceğini de ayrıca vurguladı. Dünyanın en büyük küresel şirketleri, her ne kadar Juawei’ye sırtını dönse bile yine de Türkiye’den destek sunuluyor diyebiliriz. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi aslında daha çok ABD Hükümeti’nden çekiniyor.

Söylediklerine göre ABD, Türkiye’den bu şirkete tavır almasını istedi. Aksi halde askeri işbirliği önemli ölçüde zedeleneceği de belirtildi. Şu an için Huawei konusu soru işareti olmaya devam ediyor. Sizce Huawei ve Türkiye arasında işbirliği devam etmeli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yeni Tanıtılan Huawei Ürünleri: Watch GT 2 ve MateBook

Exit mobile version