Huawei, Tansiyon Ölçebilen Akıllı Saat İle Geliyor

Huawei, bugün tansiyon ölçme özellikli saatinin medikal testleri geçtiğini açıkladı. Akıllı saatin, 2021 yılının ikinci yarısında gelmesini bekliyoruz. Bugün şirket, resmi olarak testleri geçtiğinin açıklamasını yaptı. İşte diğer detaylar.

Haberler bugün, Huawei Tüketici İşletmesi Cep Telefonu Ürün Hattı Başkanının resmi Weibo hesabından geldi. Çin web sitesinde üst düzey yönetici, yakında gelecek olan cihazın tıbbi cihaz kayıt testini geçtiğini söyledi. Ayrıca profesyonel tıbbi kurumlarla kayıtlı klinik denemelerle başlayacağını da belirtti. Bunun yanında, cihazın 2021’in ikinci yarısında satışa sunulacağını da sözlerine ekledi.

Huawei, sağlık alanında araştırmalar yapıyor

Çinli teknoloji devi daha önce sağlıkla ilgili üç yeni çalışma üzerinde araştırma yapmaya başladığını duyurmuştu. Bu araştırmalar ise hipertansiyon yönetimi, akıllı vücut sıcaklığı sağlık araştırmasını ve koroner kalp hastalığı tarama araştırmasını içeriyor. Bu nedenle, kan basıncı izlemenin yeni özelliğinin bu çalışmalara  bağlamalarını da bekleyebiliriz. Ayrıca bu yenilikler, şirketin gelecekteki giyilebilir cihazlarında iyileştirmelere ve daha yeni özelliklere de yol açabilir.

Gelecek Huawei ürünlerinde farklı sağlık özellikleri görebiliriz

Bu bilgilerden, Huawei’nin sağlıkla ilgili yeniliklere önem verdiğini görebiliyoruz. Kalp hastalığı, vücut sıcaklığı ve hipertansiyon hakkında da araştırmalar yapan şirket, kullanıcılarının sağlıklarına katkı yapacak ürünler geliştirmek istiyor gibi duruyor. Bu sebeple, ilerde Huawei’nin yeni cihazlarında bu tür özelliklerle karşılaşabiliriz.

Huawei açıklaması
Huawei açıklaması

Markadan biraz söz etmek gerekirse, bu yıl onlar için çok da iyi bir yıl olmadı. İlk çeyrek raporlarında Huawei’nin çok büyük düşüş yaşadığını görmüştük. Belki de şirket, bu tarz yeniliklerle daha fazla insanın dikkatini çekmeyi planlıyor. Bunun yanında ise Xiaomi’nin yükselişine tanıklık ettik.

Tüketici İşletmesi Cep Telefonu Ürün Grubu Başkanı da bir konferansta markanın bir tansiyon ölçüm cihazı üzerinde çalıştığını söylemişti. Fakat bahsettiğimiz bu akıllı saatle ilgili daha fazla detaya sahip değiliz. Ne zaman çıkacağı veya hangi ülkelere geleceğine dair bir bilgimiz yok. Ancak bilgi almaya devam ettikçe sizlerle paylaşacağız. Bu yüzden takipte kalın.

Honor 50 Serisinin İşlemcisi Belli Oldu! Bir İlke İmza Atacak

Exit mobile version