Huawei Stokçuluk Yapmaya Başladı

Her yıl farklı bir problemle karşı karşıya kalan Huawei stokçuluk yapmaya başlıyor. Şirketin özellikle de çip konusunda yoğun çalışmaları var diyebiliriz. İşte merak edilen bütün detaylar.

Dünyanın en büyük akıllı telefon ve cihaz üreticilerinden bir tanesi olan Huawei’nin, ABD ile geçen yıldan beri başı belada. Hatırlayacağınız üzere geçen yıl ABD ve Huawei arasında yaşanan sürtüşme sonucunda, şirket ABD hizmetlerinden yararlanamaz hale geldi.

Huawei önlem olarak çip stokluyor

ABD tarafından yapılan engellemeler ve bu engellemelerin ne zaman biteceğine dair ortaya çıkan belirsizlik firmayı stok yapmaya itti. Bunun sonucunda, firma yaklaşık olarak 2 yıllık çip stoğunu tamamladı.

huawei matexs

Huawei akıllı telefonlarda şu anda bile Google hizmetleri kullanılamıyor. Eski modellerde Google ve Android hizmetleri aktifken, yeni modellerde ne yazık ki böyle bir şey söz konusu değil. Huawei bunun farkında olduğu için ABD firmalarından yaklaşık olarak 2 yıllık çip topladığını söyledi.

Bundan kısa bir süre önce P50 gibi modelleri piyasaya süreceğini açıklayan şirketin bunu nasıl yapacağı büyük bir merak konusuydu. Özellikle de Google hizmetlerini kullanamaması ve android’den uzak kalması, en büyük engellerdi. Şimdilik çip sıkıntısı yok diyebiliriz. Sizce Huawei stratejileri doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version