Huawei, Planladığı Dizüstü Lansmanını Erteledi

Huawei, yeni bir Windows dizüstü bilgisayarın piyasaya sürülmesini erteledi. Tüketici bölümünden Richard Yu bunu CNBC’ye onayladı. Ürün, bu hafta Şangay’da devam eden CES Asia fuarında gösterilmek üzere ayarlanmıştı.

Ancak ABD hükümetinden yapılan ticari yaptırımlar, Huawei’nin Microsoft yazılımı ve Intel işlemcileri gibi Amerikan ürünlerini kullanma yeteneğini kısıtlıyor. Bu durum, beraberinde bazı problemlere de yol açıyor.

Huawei ticaret savaşında yara almaya başladı

Yakında çıkan dizüstü bilgisayarın teknik detaylarında rapor bulunmuyor. Bunun ötesinde MateBook hakkında yeni bir giriş yapılamıyor. Huawei, Şubat ayında Mobile World Congress’te saygın MateBook X Pro serisini güncellerken orta sınıf MateBook, 13 Ocak’ta CES’te tanıtıldı.

 

Huawei, bileşenlerin ve özel teknolojilerin stoklanmasının ABD yaptırımlarının etkisini azaltacağını ileri sürdü ve dizüstü bilgisayar bölümü yalnızca şirketin işinin küçük bir kısmını temsil ediyor.

Ancak bilgisayarlar; Huawei’nin ABD’de bugüne kadarki en büyük tüketici başarısını temsil ediyor ve bu geri çekilme, ticaret savaşının şirkete verdiği zararın henüz en belirgin işareti olabilir.

Exit mobile version